Je eigen digitale foto's op televisie tonen kan op meerdere manieren. Welke manier voor jou geschikt is hangt af van je apparatuur.

Je kent dat wel, je hebt foto's met je digitale camera gemaakt en wilt deze aan familie of vrienden tonen. Het kijkt natuurlijk heel onprettig om dit met meerderen achter een laptop of pc te doen. Het leukste is natuurlijk om de foto's op de televisie te tonen. Vaak doen mensen dit op een heel omslachtige manier. Misschien kan dit bij jou thuis wel makkelijker.

Afhankelijk van je apparatuur, zijn er verschillende manieren om foto’s op een televisie te tonen:

  • Middels een video-cd of dvd in een dvd-speler
  • Middels een usb-stick, externe harddisk of mediaplayer
  • Middels een thuisnetwerk

Foto's op televisie tonen middels een video-cd of dvd in een dvd-speler

Lange tijd moest je veel moeite doen om de foto’s eerst middels een bewerkingsprogramma om te zetten in een diashow. Deze diashow werd vervolgens op een cd of dvd gebrand om daarna in de dvd-speler af te kunnen spelen. Dit is erg omslachtig, maar er zijn nog steeds mensen die zo hun foto’s tonen.

Foto's op televisie tonen middels een usb-stick, externe harddisk of mediaplayer

Tegenwoordig hebben veel mensen al een televisie met usb-aansluiting. Hiermee kan al een hoop werk bespaard worden omdat er geen diashow en cd of dvd meer gemaakt hoeft te worden. De foto´s kunnen namelijk op de usb-stick of externe harddisk gezet worden. Deze wordt op de televisie aangesloten en met de ingebouwde software in de televisie worden de foto´s getoond. Indien de televisie nog niet over een usb-aansluiting beschikt, hoef je je nog geen zorgen te maken. Je kan namelijk een speciale mediaplayer door middel van scart of HDMI aansluiten. De usb-stick of externe harddisk kan vervolgens weer op deze mediaplayer aangesloten worden. De foto´s worden nu met de software in de mediaplayer afgespeeld. Er zijn ook mediaplayers die een harddisk in zich hebben.

Foto's op televisie tonen middels een thuisnetwerk

Het kan echter nog simpeler. Indien je televisie over DLNA en WIFI beschikt, dan kan je de foto´s op jouw televisie middels je thuisnetwerk rechtstreeks vanaf de pc op je televisie tonen. Hiervoor moet je eenmalig, op je pc, de mediaspeler instellen dat alle apparaten in jouw netwerk afbeeldingen- of video´s mogen streamen. Let wel op, indien je niet weet of je thuisnetwerk goed beveiligd is, vraag dan aan familie of kennissen of ze je willen helpen dit goed in te stellen. Je wilt namelijk niet dat de hele buurt jouw foto´s of documenten kan inzien. Via de software in de televisie kan je nu de foto´s op je pc benaderen en tonen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in