De leuke eigenwijze directklaarfoto’s die vroeger met een Polaroid-camera gemaakt werden, kunnen nu ook heel makkelijk via de pc of smartphone worden gecreeërd. Inclusief de originele, brede witte rand om de foto van aantekeningen te voorzien.

Roidizer

Voor Android-toestellen is er de app Roidizer. In deze app zitten zeven polaroideffecten om de kleurenweergave van een Polaroid-camera na te bootsen. In de Roidizer Android-app heb je zes lettertypes tot je beschikking zodat je ook je digitale Polaroid van commentaar kunt voorzien. Je kunt Roidizer gratis downloaden in de Android Market. De app laat zelfs geen reclame zien tijdens het gebruik. Je kunt ervoor kiezen direct een foto te maken via Roidizer, of een foto die al op je telefoon staat, in te laden.

Polaroin

Polaroin is een simpele online generator van polaroidfoto’s, waarbij je alleen een computer en een webbrowser nodig hebt.  Er zijn drie stappen; je kunt een foto van je harde schijf of via een weblocatie uploaden, een vierkante uitsnede maken en eventueel een kort tekstje toevoegen. Vervolgens klik je op ‘Polaroize it!’ en na korte verwerkingstijd verschijnt je polaroidfoto. Ben je tevreden met het resultaat, dan kun je je foto’s delen met je vrienden via Facebook , of de foto downloaden.

Poladroid

Poladroid komt het dichtst in de buurt van de oorspronkelijke Polaroidervaring. Na het downloaden en uitpakken van het Poladroid-installatiebestand, kun je het installeren. Er verschijnt een snelkoppeling met een Polaroidcamera op je bureaublad. Open deze en een blauwe instantcamera staat voor je klaar.

Poladroid werkt simpel: je sleept de foto die je wilt omzetten naar het programma en deze begint gelijk met het maken van je polaroidfoto. Dit doet het programma op dezelfde wijze als de oude camera; je krijgt eerst een foto waarop niks te zien is. Geleidelijk komt het plaatje tevoorschijn en na een tijdje is je Poladroid eindelijk klaar, net als vroeger. Je kunt zelfs met de foto wapperen.

Poladroid is zowel voor Windows- als Apple-systemen gratis te downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in