Zwembadfilters en –pompen zijn belangrijke accessoires voor je zwembad. Buitenzwembaden worden altijd vies, omdat er regelmatig takken en bladeren in vallen. Bovendien bevordert vochtig weer de vorming van mosterdalgen. Zwembadeigenaren moeten het water dus schoon houden door het water te behandelen en de juiste zwembadfilters te installeren.

Er zijn verschillende soorten zwembadfilters in de handel. Globaal gesproken zijn er drie soorten zwembadfilters. Alle drie maken ze het water efficiënt schoon en elk heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen.

Zandfilters

Dit type zwembadfilter is heel eenvoudig en werkt via een laag zand om het water schoon te maken. Het vuile zwembadwater gaat aan de ene kant het filter in en stroomt door de zandlaag die het schoonmaakt. Het schone water stroomt er aan de andere kant weer uit. Je moet de afvalresten die in het filter achterblijven elke week weghalen, anders raakt het verstopt.

Patroonfilters

Dit filter werkt ongeveer net zo als een oliefilter in aan automotor. Het patroon in dit filter bevat speciale zuiverende materialen. Het vuile water stroomt het patroon in en de onzuiverheden worden in de zuiverende materialen afgezet. Het frisse en schone water komt uit de patroon aan het andere uiteinde van het filter. Omdat de patroon vol raakt met afvalresten moet het regelmatig worden vervangen.

Diatomeefilters

Dit is de meeste efficiënte van de drie filters. De kleine diatomen in dit filter kunnen piepkleine stukjes afval, tot een omvang van 5 micronen, schoonmaken. Daarmee ben je natuurlijk niet alleen van de takjes en bladeren af, maar raak je ook de kleine stofdeeltjes kwijt die de vorming van bacteriën in het water veroorzaken.   

Een zwembadeigenaar moet een zwembadfilter zorgvuldig installeren, want een onjuiste installatie gaat ten koste van de efficiëntie. Je moet het filter zorgvuldig verbinden met de zwembadpomp. Een goede verkoper van zwembadaccessoires kan je de beste filters bezorgen die er te krijgen zijn en zal je ook nuttige tips geven voor het installeren van deze filters.                                                                                                                                                   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in