Wordfeud is momenteel een van de populairste spellen op de iPhone, iPad en Android smartphones en tablets. Wat is het precies en waarom is het zo verslavend?

Als je de naam van het spel, Wordfeud, vertaalt in het Nederlands, krijg je woordvete of woordstrijd. Het spel is overduidelijk gekopieerd van het bordspel Scrabble. Het doel is om meer punten te behalen dan je tegenstander. Het is echter wel ‘Scrabble 2.0’: je speelt het op je telefoon of tablet, dus het is in het gebruik een stuk compacter en mobieler dan het bordspel met houten blokjes en letterbalkje.

Scrabble

Het opvallendste verschil tussen Wordfeud en Scrabble is dat je zelf kunt bepalen op welk moment je een woord legt en hoeveel spellen je tegelijk speelt. Je kunt namelijk dertig spellen tegelijk spelen, tegen verschillende tegenstanders. Er mag dan maximaal 72 uur tussen de speelbeurten zitten. Ook hoef je niet zelf de score bij te houden. De spelregels van Wordfeud komen grotendeels overeen met die van het bordspel. Er zijn in de digitale versie wel meer vakken met dubbele en driedubbele woord- en letterwaarde. Je behaalt punten door woorden te maken met letterblokjes, en de letters tactisch neer te leggen op deze gekleurde vakjes. Letters die minder vaak voorkomen, hebben een hogere letterwaarde.

Verslaving

Wordfeud leent zicht heel goed om in de verloren momenten even een woord te leggen. In de trein, in de file, op het toilet… Het is echter wel verslavend. Tevens slaat de frustatie toe als je zeker weet dat een woord bestaat, maar Wordfeud blijft beweren dat het niet voorkomt in het woordenboek. Spelers die met een kort woord 110 punten scoren, werken ook demotiverend. Zeker als het woord wordt gespeeld door een van je vrienden, die je kunt uitnodigen voor een potje Wordfeud. Je kunt ook spelen tegen wildvreemde tegenstanders.

Hangertje

Wat doe je met je analoge Scrabble-spellendoos met inhoud die nu alleen nog maar ruimte inneemt in de spellenkast? Er zijn creatieve mensen die de houten blokjes hergebruiken door er een afbeelding op te plakken, kunsthars overheen te doen en er op deze wijze grappige hangertjes van maken. Want die blokjes dreigen hopeloos te verstoffen met Wordfeud als mobiele, opgeleukte versie van Scrabble.

De Nederlandstalige versie van Wordfeud is gratis (met reclame) te downloaden in de App Store en Android Market.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in