Wazzaaaaaap?! Dé GRATIS mobiele messaging applicatie voor op je smartphone! De vervanger voor het gebruik van sms. Onbeperkt gratis berichten versturen naar al je contacten. 

WhatsApp Messenger is een mobiele berichtenservice die je de mogelijkheid biedt onbeperkt berichten te versturen en ontvangen zonder dat daarvoor kosten in rekening worden gebracht. De App is ontstaan als vervanging voor het dure en beperkte sms-en. Met de uitgebreide functies en het intuïtieve gebruik wil WhatsApp een nieuwe manier van communicatie bieden. De applicatie maakt gebruik van je Wi-Fi of mobiele internetverbinding, op dezelfde manier als bijvoorbeeld je emailprogramma of browser dat doen. Het programma is te downloaden in de diverse Appstores en is beschikbaar voor iPhone, Android, Windows Phone, BlackBerry and Nokia. Welk platform of toestel jij en je vrienden ook hebben, WhatsApp laat alle smartphones onderling met elkaar communiceren.

Waarom je WhatsApp wilt downloaden

""WhatsApp biedt een gemakkelijke en gratis manier om in contact te blijven met je vrienden en bekenden. Daarnaast heeft de applicatie veel meer mogelijkheden dan sms-en. Naast het versturen en ontvangen van tekstberichten, kun je ook onbeperkt foto’s, video’s en audioberichten versturen. Natuurlijk kun je al je berichten voorzien van leuke en grappige emoticons. En dat is nog niet alles; zelfs het versturen van je huidige locatie of locaties in de buurt behoren tot de mogelijkheden. Het versturen van een mediabericht is zo eenvoudig als het klinkt: je klikt op de paperclip in je berichtenscherm, kiest welk type bestand je wilt toevoegen en wordt automatisch doorgestuurd naar het betreffende programma, bijvoorbeeld de fotocamera. Heb je de foto gemaakt, dan wordt hij automatisch ge-upload en verstuurd naar je contactpersoon. Om het nog makkelijker te maken kun je visitekaartjes van je vrienden doorsturen of gebruikersgroepen aanmaken en onbeperkt groepsberichten versturen. Zelfs de communicatie met buitenlandse contacten is gratis. En mocht het even niet uitkomen, dan geef je dat door aan al je contactpersonen door middel van een geselecteerde of zelf verzonnen status. Kortom, je beleeft eindeloos plezier aan WhatsApp!

WhatsApp en mobiel internet

Door de opkomst van applicaties als WhatsApp, waarmee gratis berichten gestuurd en ontvangen kunnen worden, zien telefoonproviders het gebruik van sms sterk teruglopen. Hoewel minder populair, zijn er ook diverse apps te vinden waarmee gratis gebeld kan worden met contacten. Mobiel internet (b)lijkt de toekomst. Hoewel grote providers als KPN, T-Mobile en Vodafone al geen onbeperkte internetbundels meer aanbieden bij hun abonnementen, blijft het gebruik van WhatsApp aantrekkelijker door zijn beperkte verbruik. Mocht je een internetabonnement hebben bij overschrijding van je datalimiet extra kosten in rekening worden gebracht, dan kan het handig zijn een app te installeren op je smartphone die het dataverkeer in de gaten houdt en waarschuwt wanneer je bijna aan je limiet zit. Lees hier meer over dit soort applicaties.

WhatsApp en Wi-Fi

Natuurlijk kun je je telefoon ook zo instellen dat hij binnen het bereik van een wifi-netwerk automatisch daarop overschakelt. En zelfs als je helemaal geen mobiel internet abonnement hebt voor je smartphone, dan kun je WhatsApp gebruiken via je Wi-Fi-netwerk thuis, op school of op je werk. Ook zijn op veel plekken openbare Wi-Fi spots beschikbaar. Deze verbinding biedt vaak ook meer snelheid voor internet-activiteiten ten opzichte van mobiel internet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in