Kun je besparen met een nieuwe ketel? En hoeveel dan precies? Acht op de tien huizen in Nederland heeft een centrale verwarming. Heb je een cv ketel, dan kun je flink wat besparen met een nieuwere cv ketel. Deze gebruikt namelijk minder energie. Hiermee kun je uiteindelijk tot wel honderden euro’s stookkosten besparen. Hoe dat precies kan leggen we je in dit artikel uit.

Algemene besparing op de nieuwe cv-ketel

Met een HR-ketel kun je jaarlijks wel 15% tot 20% op stookkosten besparen vergeleken met een cv ketel van 12 jaar of ouder. Oude ketels gebruiken doorgaans namelijk veel meer gas dan nodig zou meten zijn. Dit betekent dat je jaarlijks wel tot driehonderd euro kosten kunt besparen met een HR-ketel. Dit komt omdat dit type ketel slim gebruik maakt van restwarmte.

Cv-ketel bespaard op gas, stroom en onderhoud

Een nieuwe cv-ketel bespaart op drie manieren, namelijk op gas, stroom en onderhoud. Waarom? Dat lees je hieronder.

  1. Minder gasverbruik door een zuinige werking

Dit komt omdat veel cv-ketels na ongeveer 12 jaar een stuk lager rendement hebben dan aan het begin, wat inhoudt dat de ketel dan veel meer gas verbruikt dan nodig is. De brander van de cv-ketel vervuilt en slijt, waardoor de warmtewisselaar last kan krijgen van roestvorming.

  1. Minder stroomverbruik

De nieuwste ketels zijn niet alleen besparen op gas, maar ook op stroomverbruik. Dit komt omdat de zuinige pompen van tegenwoordig ervoor zorgen dat het tot wel tientallen euro’s kan schelen op de stroomrekening.

  1. Minder kosten voor cv-ketel onderhoud

Een cv-ketel heeft nou eenmaal onderhoud nodig en hoe ouder de ketel is, hoe groter de kans op onderhoud is. Niet voor niets wordt de levensduur van ketels op 12 tot 15 jaar gesteld, want de kans op defecten en storingen hierna wordt aanzienlijk groter. Onderhoud aan de cv-ketel kan flink oplopen in de kosten. Met een nieuwe ketel verklein je deze kans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in