Het thuiswerken was enige tijd noodzakelijk. Tegenwoordig wordt het echter vooral als een extra optie gezien. Er zijn mensen die zich hier heel goed bij voelen en die flink productief kunnen zijn wanneer ze thuis werken. Voor hen is het dan wel belangrijk om de ideale plek hiervoor in te richten. Waar je tijdens de pandemie misschien nog de keukentafel in beslag nam, daar heb je nu een echt bureau nodig. Om maar wat te noemen. Daarnaast zijn er nog veel meer dingen nodig. Het is belangrijk om eens te bekijken wat er allemaal mogelijk is.

Het maximale uit jezelf halen

Om een thuiswerkplek te creëren is een andere mindset nodig. Waar je je woning normaal gesproken vooral zo gezellig als mogelijk wilt maken, daar moet deze plek juist zo functioneel als mogelijk zijn. Je kijkt naar de elementen die je nodig hebt om het beste uit jezelf te halen. Zo kan je bijvoorbeeld een zitstabureau kizen. Het voordeel van dit bureau is dat je actief blijft. Het verschil tussen een thuiswerkplek en een kantoor is namelijk dat alles veel compacter is. Je loopt niet eens naar de koffieautomaat of de printer. Daarom moet je dit alternatief oplossen. Je zoekt de elementen die je helpen om het best te presteren. Ergonomische meubels zijn daar de beste voorbeelden van. Maar je kan bijvoorbeeld ook denken aan de juiste kleuren verf. Hier zijn hele onderzoeken naar gedaan. Op die manier kan je dus ook zeker zijn dat je ook echt het maximale uit je werkdagen kan halen.

Alles bij de hand hebben

Dat je op je eigen plek in huis gaat werken brengt ook andere uitdagingen met zich mee. Zo heb je bijvoorbeeld de nodige ruimte nodig om als archief te gebruiken. Je hebt thuis immers veel minder toegang tot de zaken die op kantoor zijn opgeslagen. Daar moet je dus wel een alternatief voor hebben. Dat kan je doen door allerlei dataopslag te gebruiken. Ook is het slim om een goede archiefkast neer te zetten voor eventueel papierwerk. Houd daar dan ook wat ruimte in vrij om iedere dag je bureau leeg te kunnen ruimen. Als alles er opgeruimd is, dan komt dat ook je productiviteit ten goede. Het voelt bijvoorbeeld iedere dag alsof je met een schone lei begint. Dat soort psychologische trucs zijn van grote waarde om goed te presteren.

Maak het wel persoonlijk

Natuurlijk is het een plek om te werken. Het is alleen wel jouw plek om te werken. Je mag het dus ook best een beetje persoonlijk maken. Die mogelijkheid heb je op kantoor misschien niet. Zeker niet wanneer je in een bedrijf werkt waar met flexwerkplekken wordt gewerkt. Wanneer je thuis je eigen plek hebt om te werken, dan kan je die ook inrichten zoals jij dat wilt. Dat komt ook je plezier in het werk sterk ten goede. In dat opzicht is het dus ideaal om thuis aan de slag te kunnen gaan. Je kan dit al met kleine accessoires voor elkaar krijgen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in