Ledlampen zijn heel populair. Dit komt vooral door het voordeel dat ze te bieden hebben op het gebied van duurzaamheid. Ze verbruiken weinig energie en ze hebben een veel langere levensduur dan andere soorten verlichting. Bovendien zijn ze ook nog eens veel beter af te stemmen op wat jij zoekt. Zo kan je bijvoorbeeld de juiste kleur en de juiste warmte kiezen om de sfeer mee te bepalen. Hoe weet je nu welke lamp voor jou het best werkt? Het is goed om daar eens gezamenlijk naar te kijken.

De stijl van je woning

Het is eerst belangrijk om een goed beeld te vormen van de stijl van je woning. Je hebt natuurlijk voor een bepaalde look gekozen. Dat kan landelijk, modern, industrieel, Scandinavisch of minimalistisch zijn. Bovendien zijn er natuurlijk nog allerlei andere interieurrichtingen waar je in mee kan gaan. Dit is van belang, want dat bepaalt ook al in sterke mate hoe je met verlichting om moet gaan. Verlichting is namelijk niet alleen praktisch. Het is ook een manier om je stijl verder te benadrukken. Op basis daarvan maak je dus ook je keuzes.

Aandacht voor de kleurtemperatuur

Een ander punt dat een rol speelt is de kleurtemperatuur. Het is een manier om te bepalen hoe koel of warm het licht van een lamp is. Hoe koeler het licht is, hoe witter het zal zijn. Wordt het warmer, dan schuift het licht meer en meer naar de gele kant op. Vertaal je dit naar je interieurstijl, dan past warm licht bijvoorbeeld beter bij klassiek en landelijk, maar koud licht is meer geschikt voor minimalistisch en industrieel. Door de temperatuur te bepalen kan je dus ook gemakkelijker kiezen welke ledlampen goed aansluiten op wat jij nodig hebt.

De functie van de ruimte

Vervolgens kan je ook kijken naar de functie van de ruimte. In een woonkamer wil je misschien wel wat meer gezelligheid. Dat is niet meer dan logisch. Dan is het dus ook slim om ledverlichting te kiezen die wat warmer en geler is. Wanneer je echter kijkt naar de keuken of je thuiswerkplek, dan kan het allemaal wel wat koeler. Dit zijn de plekken waar gewerkt wordt. Dat hoeft niet perse heel gezellig verlicht te worden. Dat de ledverlichting dan functioneel is, is juist veel belangrijker voor deze ruimtes. Dit geeft ook direct het gevoel dat het een werkplek is als je er komt.

Aanpassen aan de wensen

Er is wel een groot voordeel aan ledverlichting ten opzichte van andere soorten lampen. Je kan er namelijk in grote mate aanpassingen aan doen. Zo kan je bijvoorbeeld met dimmers werken. Ook kan je op andere manieren de verlichting beïnvloeden. Dat heeft als voordeel dat je bijvoorbeeld in de woonkamer op het ene moment wat koeler licht kan hebben wanneer je bijvoorbeeld stofzuigt. Het volgende moment maak je het geler omdat je met een warm kopje thee op de bank kruipt. Dit is een groot voordeel van deze moderne verlichting ten opzichte van andere soorten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in