Hoe je het ook organiseert, een verhuizing blijft een flinke klus, ook als je een professional inschakelt. Een voordeel is dat verhuizen meestal maar enkele keren in het leven plaatsvindt. Toch zijn er iedere dag weer duizenden verhuizingen, alleen in ons land. Vandaag de dag gebeurt dat ook steeds vaker zonder een verhuizer in te schakelen. Indien een familielid of kennis een groot rijbewijs heeft, is het mogelijk een verhuiswagen te huren. De meeste verhuizingen vinden plaats binnen de dezelfde gemeente en dat maakt het wat eenvoudiger. Overigens is ook iedere dag ongeveer 5% van de verhuizingen tevens een emigratie. Dan komt er nog veel meer bij kijken.

Het materiaal

Ook bij een verhuizing is goed materiaal het halve werk. Het onderstaande lijstje vormt de basis:

  • Verhuisdekens
  • Verpakkingsmateriaal
  • Verpakkingstape
  • Verhuisdozen
  • Verzendzakken
  • Opvulmateriaal

Uiteraard kan je een aantal zaken improviseren, maar in de praktijk kan je deze bovengenoemde zaken beter aanschaffen bij een professional. Het is tenslotte de bedoeling dat jouw kostbare spulletjes compleet aankomen in je nieuwe huis. Zorgvuldig inpakken is een goede methode om zaken te beschermen en vergeet zeker de tape niet om alles goed af te sluiten.

Tips voor een aantal bijzondere artikelen.

1. Hoe vervoer je boeken?

Een doos vol boeken levert een enorm gewicht op. Er is ook een meer eenvoudige optie: een rolkoffer. Tegenwoordig zijn in ieder huishouden wel rolkoffers en die moeten uiteraard ook mee verhuizen. Vul ze dan met boeken zodat ze met  veel minder inspanning de vrachtwagen in kunnen.

2. Sieraden

Wil je voorkomen dat je sierraden in de knoop raken tijdens het vervoer, zorg dan voor een goede verpakking. Kleine oorbellen kunnen bijvoorbeeld in een pillendoosje. Kettingen rijg je in een wc rol of een rietje. Je kan ook sieraden op een stuk karton prikken en dat dan vastzetten met tape. Ook kan je een aantal gripzakjes kopen om de juwelen veilig te verhuizen.

3. Glazen

Het is triest als een deel van je glasservies zou sneuvelen bij de verhuizing. Het is vooral gevaarlijk als glas tegen elkaar kan tikken. Daarom moet je wat extra moeite doen om deze te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan sokken die je om de glazen doet. Tenslotte moeten ook de sokken mee. Ook andere zachte materialen kan je gebruiken voor het transport. Handdoeken zijn ook geschikt voor de bescherming van glazen. Heel praktisch zijn ook vellen noppenfolie die je speciaal voor je verhuizing kan kopen.

4. Sluit flesjes af met folie

Een van de meest ergerlijke zaken is dat een verhuisdoos compleet onder het afwasmiddel of een ander product komt te zitten. Sluit flesjes daarom altijd af met folie en doe dan de dop er weer stevig op. Een simpele handeling waar je veel problemen mee kan voorkomen.

5. Maak een foto van de snoeren

Voordat je een apparaat loskoppelt, is het een goed idee om eerst een foto te maken van de snoeren. Dan hoef jij je niet af te vragen waar dat ene stekkertje ook weer moest worden aangesloten. Bewaar de snoeren ook apart in een stevig zakje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in