Het zonnetje komt er weer door en daarmee laten we een regenachtige periode achter ons. De kleurrijke bloemen en planten kunnen nu bloeien wat jou weer een mooie tuin geeft om lekker in te relaxen. Maar voordat je heerlijk kan genieten van een lekker hapje en een drankje moet het terras en alle tuinmeubels weer schoongemaakt worden. Hier lees je hoe je dit makkelijk kan doen.

Het terras weer schoonmaken

Tijdens de regenachtige wintermaanden ontstaat er groene aanslag op houten tuinmeubelen. Heeft jouw houten tuinbankje nu de hele winter buitengestaan? Dit kan je op verschillende manieren gemakkelijk schoonmaken. Om de natuurlijke uitstraling van het hout terug te krijgen maak je het schoon met een sopje met keukenzout of soda. Als eerst maak je de tuinbank nat of wacht je totdat het een dag heeft geregend. Ga vervolgens schrobben met een borstel met harde haren. Ten slotte spuit je de tuinbank af met een tuinslang en na een volle dag zon is er duidelijk resultaat zichtbaar.

Groene aanslag komt ook vaak voor op de tuintegels van het terras en maak je schoon door een sopje met groene zeep over het terras te gooien en te schrobben. Na het schrobben met een harde schrobbezem spoel je het weg met een tuinslang. Wanneer het opgedroogd is,zie je dat de groene aanslag verwijderd is. Het advies is om geen hogedrukspuit te gebruiken om schade aan de meubels en tegels te voorkomen.

Tussen de tegels komt ook veel onkruid voor. Er zijn verschillende manieren om dit te verwijderen. Heb jij nou nog jong en klein onkruid? Gooi dan kokend water over de bestrating, hierdoor dood je niet alleen de plant maar ook de wortels in de grond. De andere mogelijkheid is om het onkruid te verwijderen met een onkruidbrander. Hiermee verwijder je het gemakkelijk en snel indien je een goede kwaliteit brander hebt. Goedkope branders hebben vaak niet de mogelijkheid om het onkruid te doden omdat het niet warm genoeg wordt. Daarbij zal je op deze manier niet de wortels aantasten en kan het terugkomen. Kijk daarom goed naar de kwaliteit van de onkruidbrander.

Een nieuwe uitstraling

Tijdens de warme maanden is het tijd om lekker te genieten van verfrissende drankjes. Dit doe je natuurlijk op comfortabele meubels in de tuin. Ben je nu toe aan een nieuwe uitstraling voor in de tuin? Dan hoef je niet direct nieuwe tuinmeubelen te kopen. Sierlijke kussens geven de meubels een nieuwe look. Hierdoor heb je altijd de ruimte om de uitstraling van jouw terras te veranderen en hoef je niet een volledig nieuwe lounge- of tuinset te kopen.

Prachtige bloemen

Wil je mooie bloemen in de tuin maar heb je geen groene vingers? Neem dan onderhoudsarme bloemen in de achtertuin. Hierdoor hoef je niet elke keer uit de stoel te komen om de handen in het zand te steken maar blijf je lekker genieten van een lekkere borrelplank in de zon. Voorbeelden van deze bloemen zijn: de vetkruiden en de herfstasters. Dit zijn vrolijke bloemen die in verschillende kleuren voorkomen. Hiermee creƫer je een kleurrijke omgeving rondom jouw terras.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in