Voor mensen die weinig geld willen of kunnen besteden, is het belangrijk om creatief met hun geld om te gaan en zo goedkoop mogelijk aan hun artikelen te komen. Er zijn verschillende manieren waarop je gratis of bijna gratis aan je spullen kunt komen. Hieronder staan er een paar beschreven.

Via internet

Google het woord gratis en je zult op verschillende websites terechtkomen die gratis spullen aanbieden: van proefmonsters tot dvd’s, van scheermesjes tot broodroosters. Hoewel je, om sommige producten te ontvangen een enquête moet invullen of mee moet doen aan een prijsvraag, zijn er ook producten waar dit niet nodig is. Als je goed zoekt, zitten er producten tussen waarvoor je alleen je adres hoeft in te vullen om een gratis product te ontvangen. Google ook eens ‘gratis mee te nemen’ en je zult diverse websites vinden waarop mensen hun overbodige spullen aanbieden die, zoals de naam al zegt, gratis mee te nemen zijn. Als jij de moeite neemt om je nieuwe eettafel ergens op te halen, zijn zij blij om er vanaf te zijn en dat is al genoeg voor hen.

Ruilen

Zoek een groepje vrienden of vriendinnen en organiseer een ruilmarkt bij iemand thuis. Of het om kleding, boeken, cd’s of dvd’s gaat, je zult altijd iets vinden, en tegelijkertijd ook anderen blij maken met jouw overbodige spullen. Daarnaast heb je ook nog eens een gezellige avond met vrienden! De kosten: hooguit een fles wijn en wat nootjes. Of, onder het motto “zo goedkoop mogelijk”: vraag je vrienden om zelf wat te eten en/of drinken mee te nemen, American style!

Gebruik je netwerk

Ga je op kamers of heb je dringend een bepaald item nodig? Mail of bel je vrienden en kennissen en laat hen deze mail ook weer doorsturen. Grote kans dat een van deze mensen op zolder nog wel een ladekastje of een stoel heeft staan die niet meer wordt gebruikt. Op deze manier kan je je hele kamer inrichten of zelfs aan een baan komen.

Bijna gratis

Als je dingen wilt hebben die misschien niet gratis, maar wel bijna gratis zijn, wacht dan tot het einde van de dag. Als je vlak voor sluitingstijd naar de supermarkt gaat, krijg je vaak producten die de volgende dag niet meer verkocht kunnen worden met 35 procent korting. Op zaterdag is er extra veel, omdat veel supermarkten op zondag zijn gesloten. Neem ook eens kijkje op de markt. De man die bloemen verkoopt zal aan het eind van de dag gezakt zijn met de prijs, en dus heb jij voor enkele euro’s een mooi boeketje! Wat je verder nog kunt doen is een “gezocht” advertentie ophangen in de supermarkt of een bericht online plaatsen. Zo zijn er in ieder geval veel mensen die jouw oproep lezen en heb je grote kans dat je gratis of bijna gratis jouw gewenste spullen krijgt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in