Diverse huishoudens overal ter wereld zijn overgestapt op elektrische vloerverwarming. Deze wereldwijde erkenning is vooral te danken aan het grote aantal voordelen van deze eigentijdse verwarmingsmethode. Als je het erover hebt of je in je bestaande of nieuw te bouwen huis vloerverwarming zult installeren, wordt het tijd kennis te maken met de steeds populairder wordende vloerverwarming, een van de populairste aanwinsten in huis van dit moment. 

Slimme keus

Vloerverwarming is een slimme keus voor elke huiseigenaar die een lagere energierekening wil. Vloerverwarming wordt vaak een ‘groene’ aanwinst in huis genoemd en kan je energierekening met wel 40% omlaag brengen. Omdat vloerverwarming minder energie verbruikt in verhouding tot een gegeven ruimte, worden de rekeningen lager. Bovendien wordt bij de methode van stralingswarmte tegenover de traditionele buisverwarming de warme lucht beter gebruikt, omdat de traditionele verwarmingmethodes vaak warmte verliezen door buislekken.

Werking

Vloerverwarming maakt gebruik van stralingswarmte om de kamer te verwarmen. De pijpen die onder de vloer door lopen verwarmen het vloermateriaal: hout, vloerbedekking, plavuizen, steen en beton, en daarmee de hele kamer. De warmte stijgt op van de vloer naar het plafond. In tegenstelling tot de traditionele verwarmingsmethode, waarbij de luchtbuizen warme lucht blazen uit openingen, begint vloerverwarming met het verwarmen van de lucht bij de vloer en stijgt dan op naar het plafond. Over het algemeen wordt bij traditionele verwarming geconstateerd dat de kamer weliswaar warm is, maar de vloer koud, waardoor je de hele winter wol moet dragen ook al blijf je binnen. De vloerverwarming verwarmt de kamer door de vloer te verwarmen, zodat je het zelfs hartje winter nog zonder wol kunt stellen. Bovendien lijkt het installeren van een vloerverwarmingssysteem in eerste instantie misschien duurder dan traditionele verwarming, maar er zijn een aantal opties die deze verwarming veel betaalbaarder maken. Elke thuisklusser met gezond verstand snapt dat als je iets zelf in je huis kunt installeren, je een hoop uitspaart aan arbeidsloon. Vloerverwarming is heel eenvoudig te installeren met elektrische matten en kabels waarmee je je eigen vloerverwarming op maat kunt installeren. Je kunt ervoor zorgen dat de kabels over de hele oppervlakte van je kamer lopen zodat het systeem maximale efficiëntie heeft. Om die redenen kiezen veel mensen voor vloerverwarming in huis.                                                                                                                                                                                                                      

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in