Door de coronapandemie zitten sommigen, die normaal de hele dag op het werk zitten, veel uren achter elkaar in hun eigen huis. De een vindt dat prima, de ander kan het nog maar net uithouden en weer de ander heeft heel veel moeite met de huidige situatie. Om het gevoel van thuis zijn prettiger te maken, kun je veel veranderen aan je huis. Wees gerust, het gezelliger maken van een huis hoeft niet veel geld te kosten. Dankzij de besproken tips kun je goedkoop en met een fijner gevoel voortaan werken in je eigen huis.

Betrek de natuur erbij

Het is niet voor niets dat een wandeling wordt aangeraden bij stress. Het een worden met de natuur brengt rust met zich mee. Dat rustgevende gevoel kun je creëren door veel natuurlijke producten te verwerken in je huis. Kies mooie planten uit en plaats deze op een plank of in een boekenkast. Laat de groene tinten weer terugkomen in schilderijen of decoratie. Gebruik ook natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan een houten bureau. Of zoek naar meubels van bamboe.

Sfeerverlichting gebruiken

Een andere manier om het goedkoop gezelliger te maken in huis is door verlichting te gebruiken. Zorg niet voor felle lampen, maar regel dimmers. De lamp is nu functioneel; je kunt hem gebruiken tijdens het lezen van een boek, maar met één aanpassing is die ook geschikt voor tijdens het bekijken van een film. Bij het uitzoeken van een lamp kun je kijken naar de kleurtemperatuur. Die wordt altijd vermeld op de verpakking in de eenheid kelvin. Om een warme sfeer te krijgen, moet je een lamp uitkiezen met een lage kelvin waarde. Hoe lager de waarde, hoe minder koel het licht is. Bovendien kun je met de richting van het licht spelen. Met licht dat naar boven is gericht kun je een mooi weerkaatsend effect krijgen. Het geeft rust en een groter uitziende ruimte.

De juiste kleuren kiezen

Misschien is dit wel het belangrijkste punt voor een gezellige sfeer. Hoeveel verschil een ander kleurenpalet brengt aan je huis is erg indrukwekkend. Kies voor een warm palet. Aardetinten zoals bruin kun je daarnaast heel makkelijk combineren met een ander thema. Herfstkleuren geven ook warmte. De kleuren breng je terug als accenten in het huis, zoals een bordeauxrood kussentje. Deze kleuren kunnen ook het behang of de verf op de muur zijn. Het is maar net wat bij je past. Om de boel nog wel open te houden kun je beige of witte kleuren in je palet meenemen.

Kussens

Kies niet voor kale witte kussens, die vaak geen warmte uitstralen. Zoek naar de kleuren uit je palet. De kussens mag je gerust in verschillende soorten, maten en stoef uitzoeken. Door te spelen en te mengen met de gekozen kussens wordt het minder saai en eentonig. Het is wel belangrijk om niet te veel ver uit elkaar liggende kleuren te kiezen. Kies maximaal voor twee hoofdkleuren. Je hebt ook nog verschillende motieven voor de kussens. Wat mooi past, hangt vaak aan het huis zelf af. Stippen, strepen, bloemetjes of bolletjes; kies wat aansluit bij de rest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in