Rioolproblemen kunnen voor veel overlast zorgen. Van een onaangename geur in huis tot het niet meer kunnen gebruiken van het sanitair. De overlast resulteert al gauw in een aantasting van jouw wooncomfort. Een snelle oplossing voor het probleem is dus gewenst. Als er sprake is van een verstopte afvoer kun je het probleem soms zelf oplossen. Maar bij complexe rioolproblemen is het raadzaam om een professionele rioolspecialist in te schakelen.

Zo herken je een verstopte riolering

Vaak kun je een verstopte riolering gemakkelijk herkennen. Loopt het water na een douchebeurt bijvoorbeeld niet meer door het afvoerputje weg? Of borrelt het water in het toilet omhoog als je deze doorspoelt? Dan kun je ervanuit gaan dat jouw riolering verstopt is. De verstopping zal er op den duur voor zorgen dat je de sanitaire voorzieningen niet meer kunt gebruiken. Voorkom dit en schakel tijdig een rioolspecialist van Rioolprobleemkwijt in. Loopt het water bij de sanitaire voorzieningen wel nog goed weg? Maar ruik je een onaangename rioollucht in huis? Ook dan is het raadzaam om een rioolspecialist langs te laten komen. Een rioollucht in huis duidt namelijk ook op een rioleringsprobleem.

Voorkom een verstopping

Een verstopte riolering kan in veel gevallen voorkomen worden. Een verstopping ontstaat doorgaans namelijk doordat men de riolering op een onjuiste wijze gebruikt. Je moet hierbij denken aan middelen die via de afvoer worden weggespoeld die in de prullenbak thuishoren. Een voorbeeld hiervan zijn etensresten. Maar daarnaast is ook achterstallig onderhoud vaak de oorzaak van de verstopping van de riolering. Als je regelmatig even de haren uit het doucheputje verwijdert, zal er niet snel een verstopping ontstaan. Met dit soort simpele werkzaamheden verklein je de kans op een verstopte riolering. Tevens is het raadzaam om een keer per maand de riolering te spoelen. Je kunt dit doen met azijn of soda opgelost in kokend water.

Vermijd chemische middelen

Wanneer het zelfstandig ontstoppen van de riolering niet wil lukken, grijpen mensen vaak naar chemische ontstoppingsmiddelen. Dit is begrijpelijk. Deze middelen zijn vrij verkrijgbaar en worden in de winkel aangeprezen. Toch is het niet verstandig om deze middelen te gebruiken. Chemische ontstoppingsmiddelen zijn hardnekkig en tasten hierdoor gemakkelijk de afvoer of de riolering aan. Deze middelen lijken dus een effectieve oplossing, maar zorgen op den duur juist voor schade. Deze schade beperkt zich niet alleen tot de riolering. Chemische ontstoppingsmiddelen zijn ook schadelijk voor jouw gezondheid en voor het milieu. Is jouw riolering verstopt en luk het niet om deze met natuurlijke middelen te ontstoppen? Gebruik dan dus geen chemische ontstoppingsmiddelen, maar schakel een rioolspecialist in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in