Vrijwel iedereen kent dit probleem. Voegen in de badkamer, keuken of het toilet die ooit prachtig wit waren maar nu geel, bruin of zelfs zwart zijn door schimmel en andere viezigheid. Het schoonmaken van de voegen blijkt voor de meesten een haast onmogelijke klus. In dit artikel lees je dat het zeker niet onmogelijk is. Sterker nog, eenvoudiger en goedkoper kan het haast niet!

Hoe goed je je tegels ook schoonhoudt, vrijwel niemand ontkomt er aan. Vroeg of laat worden de tegelvoegen in je badkamer, keuken of toilet gelig of bruin of er ontstaat schimmel in de voegen. Vooral in de badkamer is dit vaak een probleem omdat dit natuurlijk een vochtige ruimte is. Niet iedereen kan de badkamer goed ventileren, waardoor het probleem zich nog sneller voordoet, maar zelfs als dit wel kan worden de voegen na een tijdje grauw. Je kan schrobben wat je wil, maar de voegen worden niet meer wit. Waarschijnlijk stap je dan over op een duur schoonmaakmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor dit soort viezigheid.

Fabrikanten beweren een voor een dat hun middeltje tegen vocht- en schimmelplekken in je voegen de beste is. Al die middeltjes zijn duur en bovendien blijft het gewenste resultaat vaak uit. De dampen die vrijkomen wanneer je deze middeltjes gebruikt zijn giftig en blijven dagen in je huis hangen. Vooral de zwarte schimmelplekken zijn erg hardnekkig, daar kan bijna geen schoonmaakmiddel tegenop. Als het ene middel niet werkt, probeer je een ander, maar ook die blijkt niet te werken. Het gevolg is vaak dat je tientallen euro’s armer bent, maar nog steeds van die zwarte stippen in je voegen hebt.

Vergeet dure schoonmaakmiddelen

Al deze dure middelen zijn helemaal niet nodig, de oplossing staat waarschijnlijk gewoon in je keukenkastje! Namelijk een plantenspuit, dikke bleek, soda en water.

Vul de plantenspuit voor een vierde deel met soda, een vierde deel met dikke bleek en voor de helft met water. Van te voren schrobben is helemaal niet nodig, wanneer de soda goed is opgelost spuit je dit mengseltje gewoon op de voegen. Bijna meteen zie je de voegen al lichter worden. Na een uurtje of twee, drie zijn je voegen echt weer stralend wit. Hoe vervuild je voegen ook waren, geen zwart plekje meer te zien!

Nog even afspoelen en klaar!

Eenvoudiger en goedkoper kan dus haast niet! Probeer indien mogelijk wel goed te ventileren, de lucht die hierbij vrijkomt is natuurljk niet heel gezond. Maar wanneer je je huis even lucht zijn deze dampen vrij snel weer verdwenen.

Tandpasta als alternatief voor voegenwit

Voor wie liever geen bleek wil gebruiken vanwege de dampen die vrijkomen is er nog een andere manier om je voegen weer wit te krijgen. Bouwmarkten verkopen zogenaamde voegenwit. Dit is een soort pasta in een tube die je op de voegen moet smeren. Deze pasta trekt dan in je voegen waardoor je voegen weer wit worden. Echter wordt dan aangeraden om speciale voegenreiniger van hetzelfde merk te kopen en je voegen daar van te voren mee te behandelen.

In ieder geval moet je je voegen van te voren heel goed ontvetten anders zal de pasta niet blijven hangen.

Ook dit middel is weer erg duur, en helemaal niet nodig. Koop de goedkoopste tandpasta die je kan vinden en smeer dit met een oude tandenborstel op je voegen. De tandpasta trekt in je voegen en hierdoor zullen ze weer wit worden! Hetzelfde principe dus, alleen een heel stuk goedkoper. De tandpasta die op de randen van je tegeltjes terecht is gekomen kan je eenvoudig met een doekje wegvegen, in tegenstelling tot de voegenwit.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in