Op boodschappen is eenvoudig veel geld te besparen. Boodschappen worden wekelijks of vaker gedaan. Wanneer je structureel goedkoper uit weet te zijn, scheelt dat een boel geld. Hoe kun je dat het beste doen?  Lees hieronder tips en trucs.

Zoek een goedkope supermarkt in de buurt

Winkel bij één of twee goedkope supermarkten. Hou globaal in de gaten wat bij welke winkel het goedkoopst is. Het is niet zinvol om voor elk product uit te zoeken wat het goedkoopst is. Dat is enorm veel werk en de prijzen variëren te veel daarvoor.

Goedkope supermarkten zijn Aldi, Lidl, Dekamarkt, Deen en Plus. Ook lokale supermarkten kunnen goedkoop zijn. Dit is het onderzoeken waard. Misschien vind je de Aldi of de Lidl niet zo aantrekkelijk, maar de kwaliteit van de meeste producten daar is erg goed. Deze winkels staan bekend als de aller goedkoopste, maar dat is niet voor alle producten zo.

Als er een markt in de buurt is, kun je daar heel goed boodschappen doen. Dat is vaak beduidend goedkoper dan een supermarkt.

Maak een lijstje en hou je daaraan

Wanneer je echt heel erg zuinig aan moet doen, is het verstandig om bij het maken van een lijstje alleen op te schrijven wat je echt nodig hebt. Hou je aan dit lijstje. Eenmaal in de winkel is het soms erg verleidelijk om toch iets extra’s te kopen. Vooral als je trek hebt! Besluit van tevoren om je aan je lijstje te houden.

Ga met een gevulde maag naar de winkel

Het zal misschien gek klinken, maar het werkt echt. Wanneer je met een leeg gevoel in de winkel loopt, is de kans erg groot dat je dat ene lekkere broodje toch mee neemt. Dat zou je met een volle maag niet gedaan hebben!

Doe maar één keer in de week boodschappen

In een week spaar je een langere boodschappenlijst op dan wanneer je dagelijks winkelt. Dit zorgt er al voor dat je zuiniger gaat doen, want een lange boodschappen lijst ziet er niet aantrekkelijk uit voor je portemonnee. Bovendien loopt de prijs hoger op bij één keer veel boodschappen halen, dan wanneer je dagelijks boodschappen doet. Onbewust zorgt dat er voor dat je zuiniger aan doet.

Omdat het toch vaak gebeurt dat we iets extra’s halen bij het boodschappen doen, koop je uiteindelijk meer wanneer je dagelijks gaat. Bij één wekelijkse boodschappen hoef je maar één keer de verleiding te weerstaan. Een stuk makkelijker!

Kijk onderin de schappen

Onderin de schappen of helemaal bovenin liggen de goedkoopste producten. Op ooghoogte liggen de duurste producten. Ook is het raadzaam om over te stappen op een huismerk. Deze zijn vaak net zo goed als een bekend merk, maar aanmerkelijk goedkoper.

Koop veelgebruikte artikelen in de aanbieding

Producten als toiletpapier, luiers en houdbare producten zijn eenvoudig groot in te slaan. Bij een goede aanbieding scheelt dit aanmerkelijk in de prijs. Houd rekening met een eventuele houdbaarheidsdatum zodat je niet te veel koopt. Als je een vriezer hebt, kun je ook groente en vlees in grotere hoeveelheid kopen als het in de aanbieding is en vervolgens invriezen.

Let wel op dat je niet aanbiedingen gaat kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Anders ben je uiteindelijks alsnog duur uit!

Doe niet mee aan spaaracties

Tenzij het toevallig echt een nuttige spaaractie is. Bijvoorbeeld voor een artikel dat je nodig hebt of voor een leuke korting. Spaaracties zijn er op gericht om klanten meer boodschappen te laten doen. Wanneer je één keer begint aan het meedoen met een actie, dan is het toch wel erg leuk om de verzameling van stickers of beestjes of wat dan ook compleet te hebben. Dit gaat hoe dan ook extra geld kosten. Of omdat je de stickers of knuffels uiteindelijk moet kopen, of omdat je meer boodschappen gaat doen om aan de verzameling te komen. Dit laatste gebeurt sneller dan je denkt. De supermarkt bereikt op deze wijze precies het doel wat zij voor ogen hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in