Winkelen kan behoorlijk verslavend zijn. Vaak wordt een deel van je huishoudgeld opgeofferd tijdens het shoppen. Van winkelen krijg je geen hoofdpijn als je maar binnen je budget blijft. Denk bij het winkelen daarom aan het volgende:


1. Wees verstandig bij het uitgeven van je geld. Neem alleen geld mee voor wat je wilde kopen. Maak ook een lijstje. Zo voorkom je dat je geld uitgeeft aan dingen die niet belangrijk zijn.

2. Vergelijk prijzen in winkels voordat je daadwerkelijk gaat kopen. Beperk jezelf niet tot één winkel. Er zijn genoeg winkels die goede kwaliteit bieden voor een lagere prijs. Let tijdens het winkelen op de prijzen van artikelen die je regelmatig koopt. Soms veranderen winkels de prijzen ineens. 

3. Ga winkelen aan het einde van het seizoen. Veel prijzen, vooral van kleding, zijn dan erg laag en artikelen dus goed betaalbaar. Koop zomerkleding in augustus of september. 

4. Ga naar prijsvechters. De kwaliteit is misschien niet wat je gewend bent, maar de artikelen zijn nieuw. Deze winkels helpen je binnen je budget te blijven. 

5. Bespaar op de kosten van vervoer. Ga even naar de winkel op weg naar huis als je van je werkt komt, dan hoef je er niet speciaal een ritje voor te maken. Dit scheelt je geld en tijd!
 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in