De prijzen lijken tegenwoordig wel ieder jaar omhoog te schieten. Besparen kan dan ook voor een hoop mensen een flinke opgave zijn. Om je hierbij te helpen, geef ik je hieronder enkele tips:

1. Bepaal welke dingen belangrijk zijn voor jou. Breng eens in kaart wat je nodig hebt en wat je graag wilt hebben. Bedenk hierbij dat je alleen dingen moet kopen die belangrijk zijn, dus nodig hebt, en welke passen bij jouw levensstijl. 

2. Zorg ervoor dat je alleen geld uitgeeft aan basisbehoeften zoals voedsel, vervoer, onderdak en kleding. Deze basisbehoeften zijn het waard, want ze zijn belangrijk voor je gezondheid en veiligheid. Er zijn nu eenmaal dingen waar je niet zonder kunt en waarvoor je geld vrij moet maken.

3. Maak een lijstje van dingen die je wilt kopen en zorg ervoor dat de dingen die je koopt goed genoeg zijn om aan je basisbehoeften te voldoen. Je moet tevreden zijn met de dingen die je nu hebt, tenminste als ze nog steeds functioneel zijn en voorzien in je behoeften.

4. Doe geen verkeerde aankopen; probeer eerst iets uit voordat je het aanschaft. Het kan zijn dat je dingen koopt zonder te weten of ze handig of goed zijn. Bedenk dat je je geld verstandig moet uitgeven aan kwalitatief goede dingen en die passen binnen je budget.

5. Je kunt van tevoren een begroting maken. Dus plan voordat je uit gaat geven. Zou voorkom je dat je geld uitgeeft zonder erbij stil te staan of het wel het goede moment is. Het is ook slim om bepaalde dingen te kopen aan het einde van het seizoen, dan liggen de prijzen immers lager. 

6. Vergelijk prijzen. Beperk je opties niet door maar naar één winkel te gaan. Je kunt beter eerst overal gaan kijken voordat je koopt. Er zijn veel winkels die hetzelfde product aanbieden, maar wel tegen verschillende prijzen. 

7. Je kunt besparen op je huishoudelijke kosten door bijv. op je elektriciteits-verbruik te letten. Zet alle apparaten uit als ze niet worden gebruikt. Doe de lichten uit als je een vertrek verlaat. Check vervolgens je verbruik op maandelijkse basis. 

8. Je kunt besparen op de kosten van vervoer door verstandig te reizen. Bekijk eens wat goedkoper is, met de auto of het openbaar vervoer. Zo kun je geld en soms ook nog tijd besparen.

 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in