Het is leuk om veel geld te hebben; je hebt dan een prima leven. Een leven zonder geld is helemaal niet zo leuk, en het is niet bepaald mijn droomleven. Met een beperkt inkomen is het leven soms wel eens frustrerend, maar toch niet onmogelijk. Als je het slim speelt, kun je prima leven met een laag inkomen en hoef je niet veel op te geven qua levensstijl. Het kan soms wat lastig zijn en het vergt wat planning en opoffering, maar het is echt mogelijk. Ik ga je uitleggen je ondkomt met een laag inkomen.

Ik verdiende vorig jaar ongeveer 14.000 euro netto, en dit was waarschijnlijk het meeste wat ik ooit heb verdiend in een jaar. Ik heb toen een nieuwe auto gekocht, ben verhuisd naar een nieuwe appartement en kon de kosten van mijn levensonderhoud goed betalen. Weet je hoe ik dit heb gedaan? Zoals ik al zei, soms moet je iets opofferen en je moet een goed kredietverleden hebben. De maandelijkse afbetaling zie ik als mijn beste vriend, hij helpt me van alles te kopen en dan langzaamaan af te betalen.

Ik heb namelijk een nieuwe tv op het oog, een XBOX360 en een nieuwe laptop. Deze drie dingen kosten samen zo’n 1700 euro, als ik ze alle drie ineens zou betalen. Gelukkig heb ik een goed krediet, zodat ik geld in de hand heb en uiteindelijk maar 125 euro per maand afbetaal. Dat is eigenlijk helemaal niet zo veel. Ongeacht je inkomen kun je zo’n bedrag al snel bijverdienen, bijvoorbeeld door vijf extra uren per week te gaan werken.

Als je een laag inkomen hebt, is het ook fijn als je cadeaus krijgt. Mijn verjaardag, Kerst en andere gelegenheden die mij wat extra geld opleveren, zijn fijne momenten voor mij. Ik krijg een paar dingen die ik nodig heb, ook al moet ik wat kopen voor anderen voor Kerst. Mijn familie is gelukkig niet zo kieskeurig als het maar iets is wat ze leuk vinden of nodig hebben.

Als je weinig verdient, moet je soms langer doen met je geld. Ik koop bijvoorbeeld frisdrank in 2-liter flessen en eieren en pasta of iets anders waarmee ik veel eten kan maken. Als ik er de hele week mee kan doen of meerdere maaltijden mee kan bereiden, ben ik blij en eet ik nog lekker ook. Ik houd van macaroni, pasta en andere soortgelijke maaltijden, dus ik vind het prima en het scheelt me nog geld ook.

Het is mogelijk om van weinig geld rond te komen, maar je moet een beetje creatief zijn. Houd je kosten laag, probeer zoveel mogelijk met je geld te doen en vrees niet om iemand om hulp te vragen. Je zult niet altijd arm zijn. Zorg voor een plannetje om meer geld te verdienen, dan is er altijd licht aan het einde van de tunnel. Ga gewoon door en realiseer je dat het echt mogelijk is om goed te leven met een laag inkomen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in