Search Engine Optimization (SEO) hoeft je niets te kosten. Als je tijd en geduld hebt, kun je je website tegen minimale kosten optimaliseren voor zoekmachines. In dit artikel worden enkele essentiële SEO-methoden beschreven die je kunt gebruiken zonder dat het je iets kost.

  1. Veel artikelen schrijven en inzenden. Artikelen zijn een krachtig middel om links naar je website te creëren. Alle artikelen die je schrijft worden bewaard en gearchiveerd in artikeldirectories, waardoor veel links naar je websites worden gecreëerd. Hoe meer artikelen je schrijft, hoe beter, want als je artikelen door andere websites worden gepubliceerd, zal jouw website URL in het auteursvakje op veel websites staan. Artikelen schrijven hoeft je niets te kosten, want je kunt je eigen artikelen schrijven en ze vervolgens inzenden naar veel artikeldirectories.
  2. Een webpagina op je website creëren waarop je je eigen artikelen post. Als je regelmatig nieuwe content op je website zet, zullen zoekmachines je website indexeren, en dan krijgt je website op die zoekmachines ook een hogere ranking. Zorg dat je je trefwoorden en –zinnen zowel in je content als in je artikelen gebruikt.
  3. Zorg dat je een eigen blog hebt en blog regelmatig met gebruikmaking van je trefwoorden en –zinnen. Je kunt gewoon je eigen blog beginnen en direct aan het bloggen slaan. Zorg dat je blog een link naar je website heeft. Bloggen en nieuwe content toevoegen zorgt ervoor dat zoekmachines je blog ‘crawlen’. Dit proces kost je niets. Je hebt alleen tijd nodig om te bloggen.
  4. Creëer links op een zodanige manier dat je veel links naar andere, verwante websites krijgt. Ook dit kost je niets. Je hoeft alleen maar contact te zoeken met webmasters, met wie je links wilt uitwisselen. Links in één richting kun je onder meer creëren door artikelen in te zenden en aan forums deel te nemen.
  5. Wees geduldig en volg deze SEO-stappen consequent. Je website komt niet meteen hoog in de ranking van zoekmachines te staan. Je moet hard blijven werken aan het schrijven van artikelen, bloggen en het uitwisselen van links, dan zul je de populariteit en de ranking van je website zien stijgen. Geduld is de belangrijkste eigenschap die je nodig hebt als je met succes SEO op je website wilt toepassen.

Volg deze tips op en je verhoogt de populariteit en ranking van je website bij zoekmachines. Hoe makkelijker je website voor zoekmachines te vinden is, hoe meer verkeer je krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in