Er zijn nogal wat mensen die rondlopen met een geweldig idee voor een boek. Helaas blijft het daar dan ook bij. Er zijn namelijk een aantal flinke hindernissen die genomen moeten worden om een boek (of tekst) op de traditionele manier gepubliceerd te krijgen. Maar waarom zou je het heft niet in eigen hand nemen? Met de opkomst van het Internet zijn er steeds meer mogelijkheden ontstaan om je boek of tekst( vrijwel) kosteloos te kunnen publiceren en er nog geld mee te verdienen ook!

Geld verdienen met online publicaties

 

De eerste stap

Schrijf een tekst die mensen willen lezen. Dit lijkt heel logisch maar ik zal het toch maar even kort aanhalen. Doe voldoende onderzoek voordat je met schrijven begint. Het zou namelijk zonde zijn als je de moeite hebt genomen om een tekst of zelfs een compleet boek te schrijven en vervolgens is er niemand in geïnteresseerd. Zoek daarom boekensites op en probeer te ontdekken wat er zoal te krijgen is, en wat er bij de klanten in de smaak valt. Vervolgens kun je beslissen om hierin mee te gaan of een eigen niche te zoeken. Als je artikelen wilt gaan schrijven vraag je dan af met welk doel je doelgroep de tekst gaat lezen; willen ze geïnformeerd worden, geamuseerd of iets totaal anders. Nadat je dit alles hebt gedaan ben je klaar om je tekst te gaan schrijven. Mocht je nog wat schrijftips kunnen gebruiken dan kan dit artikel misschien van pas komen: Tips voor het schrijven van verhalen. Als alles goed is gegaan heb je nu een verhaal geschreven dat klaar is om aan de man gebracht te worden. Maar wat is nu de beste manier om dit te doen? Er zijn verschillende manieren, afhankelijk van wat voor tekst je wilt gaan publiceren. Als eerste behandelen we een artikel daarna een boek.

Publiceren van een artikel

Mocht je geen boeken schrijven maar juist artikelen, dan heb je geluk. Het is namelijk niet erg moeilijk om een leuk zakcentje bij te verdienen met het schrijven van korte teksten. De gemakkelijkste manier om geld te verdien met dit soort teksten is om je aan te melden bij een website die reclames bij je werk plaatst waarvan jij dan weer een deel ontvangt. Een erg goede site is die van Todio. Naast het feit dat je hier je artikelen over van alles en nog wat kwijt kunt, zijn er ook veel andere schrijvers actief die altijd bereid zijn om je te helpen of tips te geven. Het voordeel van het schrijven van artikelen is dat je binnen no time resultaat ziet in de vorm van bezoekers( en dus inkomsten). Zin gekregen om te beginnen? Lees meer op deze pagina.

Publiceren van boeken

Het verkopen van een gedrukt boek is vaak voor beginnende schrijvers niet echt een optie omdat dit een investering vraagt. Er moet namelijk een aantal boeken gedrukt worden voordat je ze kunt gaan verkopen. Als dit toch is wat je wilt gaan doen dan raad ik je aan om eens op de site van Lulu.com  te kijken. Hier kun je namelijk je boek in digitaal formaat uploaden en Lulu regelt de rest. Een ander alternatief is om je boek (voorlopig) alleen uit te geven als e-book. De website van Smashwords is hiervoor zeer geschikt. Zij bieden je een platform waarop je (vrijwel) kosteloos je werk in digitale vorm kunt publiceren. Een bonus hierbij is dat je er voor kunt kiezen om je boek op te laten nemen in de catalogus van apples ibookstore, wat natuurlijk een uitbreiding van je publiek betekent.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in