Wanneer je in dienst bent, werk je standaard tot een bepaald uur. Daarna weet je dat de werkdag klaar is en kun je naar huis. Maar als je voor jezelf werkt, zijn deze uren niet zo standaard. Het gebeurt dan ook vaak dat je thuis nog even snel een e-mail beantwoord, een factuur betaald of een offerte opstuurt. Wil jij echt graag rust na werktijd, lees dan de tips in dit artikel!

Zorg voor een zakelijke telefoon

De grootste tip die wij je mee kunnen geven, is door een zakelijke telefoon aan te schaffen. Op het moment dat je dan echt rust wil, schakel je gewoon je telefoon uit of zet je hem op stil. Schaf je een Samsung Zakelijk aan, dan heb je bovendien zelf de regie in handen als het gaat om het type abonnement. Heb je bijvoorbeeld wel veel belminuten nodig, maar niet gigantisch veel GB’s? Dan is dat gewoon mogelijk. Daarnaast is het elke maand mogelijk je abonnement aan te passen. Weet je nu al dat je over 2 maanden naar het buitenland gaat, en heb je daarom wel meer GB nodig? Dan kun je dat gewoon aanpassen.

Samen zijn met je familie

Thuiskomen bij je gezin, dat kan al voor de nodige rust zorgen. Weten dat zij veilig zijn, dat je kinderen een goede dag op school hebben gehad en dat je partner een fijne werkdag heeft gehad. Wil je tot rust komen, probeer dan een positieve instelling te hebben. Zeker na het eten zijn kinderen vaak moe, maar willen ze eigenlijk niet naar bed. Dit is voor ouders natuurlijk het moment om de dingen even niet meer positief te zien, maar het is wel belangrijk. Geef je hier aan toe, dan eindig jij straks met hoofdpijn op de bank, terwijl je kinderen al heerlijk liggen te slapen.

Geef het aan

Het belangrijkste wat je kunt doen, is aangeven dat je rust nodig hebt. Werk je voor jezelf? Geef dan in de handtekening van je e-mail aan wat je werktijden zijn. Dit kun je ook doen bij je zakelijke Whatsapp, als je dit hebt. Werk je voor een werkgever? Geef dan tijdens een gesprek aan dat je het niet op prijs stelt als mensen je na werktijd nog bellen of een e-mail sturen. Je kan aangeven dat je je e-mail alleen op het werk leest, en dat je telefoon uit gaat als dit echt nodig is. vaak is het zo dat mensen er geen erg in hebben wanneer ze jou na werktijd bellen, omdat ze zelf nog bezig zijn. Wanneer je dit aangeeft, wordt het vaak direct duidelijk, en kun jij weer genieten van je rust.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in