Recessies zijn nooit leuk, maar ze doen zich nu eenmaal van tijd tot tijd eens voor. Er zijn wel wat manieren om je inkomen te verhogen en zo de recessie te overleven. Je realiseert je het misschien nog niet, maar er zijn genoeg carrièremogelijkheden en andere manieren om je inkomsten op te schroeven. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

Het eerste wat je moet doen is een bijbaan zoeken. Kijk ook eens verder dan je normale werkomgeving; denk eens “out of the box”. Een van de beroepen die het tijdens de vorige recessie goed deden, was freelance auteur. Het was toen zelfs een van de hardst groeiende sectoren.

En iedereen kan schrijven, en hiervoor betaald worden, toch? Andere sectoren zoals de detailhandel deden het in bepaalde delen van het land eveneens goed.

Ook kun je eventueel uitkijken naar goede beleggingsmogelijkheden. Het beste aspect van een recessie is dat de aandelenkoersen omlaag gaan en je goed kunt scoren. Als je uit bent op snelle winst, kun je waarschijnlijk wel wat extra verdienen omdat de recessie heeft gezorgd voor de meest onstabiele markt in de geschiedenis.

De Dow Jones-index lag bijvoorbeeld tijdens het dieptepunt van de recessie op een bepaalde dag 900 punten hoger, en de volgende dag 700 punten lager. Dit betekent dat je flink kunt verdienen op een bepaalde dag, als je maar weet waar je op moet letten.

Als je jezelf goed in de markt zet, kun je meer geld halen uit werk dat je al eerder hebt verricht. Als je bijvoorbeeld kunst verkoopt of schrijft of een ander bijbaantje hebt, is het nu het moment om nieuwe markten aan te gaan boren. Of je jezelf nu meer op Twitter profileert, of via een ander medium adverteert, er valt meer geld te realiseren met al eerder verricht werk, voor het geval je geen andere baan kunt vinden.

Het is niet gemakkelijk om een recessie door te komen. Maar er zijn wel dingen die je kunt doen om je inkomsten te verhogen. De recessie betekent alleen maar dat er minder mogelijkheden zijn, maar niet dat zich geen kansen meer voordoen. Je moet je alleen beter, slimmer en gerichter opstellen. Het is lastig, maar je kunt meer geld verdienen gedurende een recessie als je maar hard genoeg je best doet.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in