Wist u dat u met banksparen eenvoudig kapitaal op kan bouwen middels vele fiscale voordelen? De inleg van banksparen kan van uw maandelijks bruto inkomen worden ingehouden! U kunt echter ook een eenmalige storting doen wegens een gouden handdruk. Gedurende de looptijd betaalt u geen belastingen en daarmee bespaart u dan ook direct geld. Uw geld. Banksparen is gegarandeerd de beste manier om aan kapitaal opbouw te doen. Hoe? Dat leest u hier!

Banksparen voor beste kapitaal opbouw

Het banksparen is de meest veilige spaar methode waarbij u als burger de beste kapitaal opbouw gegarandeerd heeft. Geen ander product op de markt heeft dermate goed scorende eigenschappen als het huidige banksparen. Het gespaarde opgebouwde kapitaal wordt namelijk niet als inkomen beschouwd en daardoor is het banksparen vrij van belastingheffing. Dit betekent dan ook direct een aanzienlijke besparing op het ingelegde kapitaal. Omdat bij het banksparen geen risico’s worden gelopen en optimaal van fiscale voordelen wordt geprofiteerd, is het banksparen ook de beste manier om aan kapitaal opbouw te doen. Bescherm ook uw kapitaal opbouw van de belastingdienst door uw bruto kapitaal in het banksparen in te leggen.

Belastingvoordelen bij banksparen

Het banksparen gebruikt alle voordelen die er te behalen zijn binnen het huidige belasting systeem. Tussen de banken en de fiscus zijn namelijk afspraken gemaakt aangaande het opzij zetten van bruto geld of kapitaal op een geblokkeerde rekening. U heeft bij het banksparen altijd de volgende belasting voordelen:

  •  het kapitaal wordt gestort op de geblokkeerde rekening en dus wordt het niet als inkomen beschouwd. U betaalt dan ook niet belasting over de inleg. Dat kan betekenen dat u over die inleg een aanzienlijk percentage aan belastingheffing bespaart;
  • u ontvangt over het ingelegde kapitaal rente op rente. Die rente is eveneens vrijgesteld van belasting heffing;
  • komt het tot een maandelijkse uitkering van het banksparen zodra u de pensioen leeftijd heeft bereikt dan profiteert u tevens van de lage pensioen gerelateerde belastingheffing.  

Middels deze belastingvoordelen doet u feitelijk met banksparen aan de beste methode voor kapitaal opbouw. 

Spaar methoden van banksparen

Omdat het kapitaal op een geblokkeerde rekening staat bij de bank – dit is een uitgangspunt gesteld door de belastingdienst – kunt u daarbij op twee manieren middels het banksparen kapitaal laten opbouwen:

  • u kunt maandelijks een deel van uw bruto inkomen via uw werkgever laten storten in een banksparen rekening. U heeft de financiële ruimte daartoe binnen uw netto inkomen en dus laat u het bruto kapitaal op de banksparen rekening storten; 
  • u kunt eenmalig een kapitaal laten storten in de banksparen rekening voortkomend uit een ontslagvergoeding danwel een gouden handdruk. Zodoende kunt u in één keer een aanzienlijk bedrag reserveren voor kapitaal opbouw voor morgen. 

Zodoende kan zowel de kleine als grote bruto spaarder profiteren van de beste kapitaal opbouw via het banksparen, zo ook binnen de banksparenhypotheek.

Bankgarantie voor banksparen

Voor iedere in Nederland gevestigde bank is het Deposito Garantie Stelsel van De Nederlandse Bank van toepassing. Voor iedere klant met een gespaard kapitaal tot een bedrag van 100.000 euro staat DNB dan ook garant voor dat bedrag. Dit bekent concreet dat het via banksparen opgebouwde kapitaal van iedere klant vergoed wordt, mocht het komen tot een faillissement van een bank. Hier zit ook een maar aan. Indien u een kapitaal heeft opgebouwd van meer dan het maximaal gestelde dan wordt dus tot het maximale garant gestaan. U doet er dan verstandig aan om bij een andere bank eveneens kapitaal te parkeren.

Stel uw kapitaal veilig

Sparen doet u voor later. Met het banksparen werkt u aan de beste kapitaal opbouw op een betrouwbare gegarandeerde manier. Zodoende kunt u door het handig gebruik te maken van fiscale regels een aardig zakcentje voor later sparen. Omdat het Deposito Garantie Stelsel van toepassing is, loopt u daarnaast geen aanvullende risico’s. Zodoende kunt u adequaat op een betrouwbare manier middels banksparen op de beste manier kapitaal opbouwen voor later. Stel uw kapitaal dan ook veilig en profiteer.

Mogelijk ook interessant:

Banksparenhypotheek versus annuïteitenhypotheek binnen het Lenteakkoord

Banksparen, lineair of annuïtaire hypotheek: de beste keus!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in