De maximale hypotheek welke u kunt lenen wordt berekend door de hypotheek verstrekker. De hoogte van de maximale hypotheek lening is afhankelijk van uw financiële ruimte, maar hangt eveneens af van de markt waarde van de woning zelf.

Daarnaast heeft u te maken met de rente vergoeding die de hypotheek verstrekker wenst te verkrijgen alsmede hoe u de hypotheek aflost. Laat u voorlichten middels een hypotheek berekening bij een hypotheek specialist zodat u weet hoeveel u maximaal kunt lenen. Profiteer van de hypotheek aftrek om zo uw eigen woning te financieren. Voor het afsluiten van een hypotheek laat u berekenen wat u maximaal kunt lenen.

Financiële ruimte gezamenlijk inkomen

Om de maximale hoogte van uw hypotheek te kunnen berekenen heeft de bank uw financiële gegevens nodig. Het gezamenlijk inkomen bepaalt namelijk of u een bepaald type woning kunt kopen. Daarnaast wil de hypotheek verstrekker uiteraard weten of u een registratie met codering heeft bij het BKR. Het succesvol aanvragen van een hypotheek is ook afhankelijk van het type arbeidscontract dat u heeft bij de werkgever. Een vast contract met baan garantie maakt dat u betere kansen heeft bij het afsluiten van een hypotheek. Binnen de financiële ruimte van het gezamenlijk inkomen heeft u dan ook de mogelijkheid om middels een hypotheek uw woning te financieren. De hoogte van de maximale hypotheek wordt daarbij berekend op basis van de rente stand voor een looptijd van minimaal 10 jaar.

Maximale leengrens voor hypotheken

De woning die u op het oog heeft, heeft momenteel een bepaalde markt waarde. Die markt waarde overeenkomstig de WOZ waarde is bepalend voor hoeveel u maximaal kunt lenen bij de gestelde woning. U mag namelijk niet meer teveel lenen bij de koop van een woning. Per augustus 2011 is door de overheid gesteld dat u niet meer dan 104% van de markt waarde van de woning mag lenen, opdat de hypotheek schuld beperkt is. Daartoe wordt een taxateur ingeschakeld om de huidige markt waarde van de woning te bepalen. Met het taxatie rapport in de hand en met uw financiële situatie op orde kunt u een hypotheek bij een hypotheek verstrekker afsluiten.

Aflossingsvrije deel hypotheek

De Nederlandse overheid wil dat de burgers niet te lang rond lopen met een hoge schuld. Daarom is gesteld dat bij het afsluiten van een hypotheek moet worden afgelost. Bij het afsluiten van een hypotheek moet er minimaal 50% en maximaal 100% worden afgelost binnen een looptijd van 30 jaar. Daartoe kunt u maandelijks met een lineaire of annuïteiten hypotheek aflossen, danwel met een kapitaal opbouwende hypotheek via spaar-, beleggingshypotheek of banksparen. Zodoende kunt u ervoor zorgen dat uw maximale hypotheek schuld op een goede manier in 30 jaar kan worden afgelost. Houdt bij de berekening van de maximale hypotheek dan ook rekening met hoeveel u wilt aflossen. Laat u daartoe middels een hypotheek berekening voorlichten.

Consequentie dalende woning markt

Het gaat economisch minder in ons land en daardoor daalt de woning markt. Dat betekent ook dat de woning prijzen sterk dalen. Het is dan ook de vraag of een hypotheek verstrekker u een hypotheek verstrekt omdat feitelijk de markt waarde van de woning – en dus de borgstelling van de hypotheek verstrekker – daalt. Het risico voor de hypotheek verstrekker is dan ook groter. De aanschaf van een woning wordt dan veelal uitgesteld totdat de woning markt stabiliseert.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in