Als het op financiën aankomt, zien we dat jongvolwassenen veel fouten maken. Het ontbreekt aan ervaring, waardoor vaak belangrijke dingen over het hoofd worden gezien. Oefening baart kunst, dat gaat zeker op voor jongvolwassenen die financiële zaken op orde willen krijgen. Sommige mensen leren al op vroege leeftijd met geld om te gaan, anderen komen vaak in de problemen zodra zelfstandigheid om de hoek komt kijken.

Zelfstandig wonen

Zelfstandig wonen brengt een hoop vaste kosten met zich mee. De huur, gas, water, licht en boodschappen zijn enkele zaken. Veel jongvolwassenen gaan graag op stap en rijden bijvoorbeeld al een auto. Gevolg hiervan is dat veel jonge mensen aan het eind van hun salaris nog een stukje maand over hebben. Jongeren moet wennen aan de financiële planning die in veel gevallen noodzakelijk is. Budgetteren lijkt voor iedereen een lastige vaardigheid, laat staan voor jongvolwassenen.

Tweede baan

Als iemands financiële situatie gaat veranderen is het goed om een tweede baan aan te raden. Het is vaak maar voor tijdelijke duur en het geeft zekerheid die juist in veranderende tijden rust kan geven.

Creditcard

Een veel gemaakte fout is het aanvragen van een creditcard voor wat extra geld. Niet iedereen zal daadwerkelijk onverstandig met een creditcard om gaan, maar de verleiding kan op sommige momenten doorslaggevend zijn. Betalingen gaan vlot en men betaald pas later de rekening, terwijl de behoefte direct bevredigd wordt. Jongvolwassenen staan steeds sneller rood en werken schulden minder snel weg. Hierdoor ontstaan financiële problemen, terwijl mensen nog zo jong zijn en een heel leven voor zich hebben.

Lenen kost geld, heel veel geld. Mensen zouden er verstandiger mee om moeten gaan.
Het is niet zo dat men op 34-jarige leeftijd nog schulden moet afbetalen die op 22-jarige leeftijd zijn gemaakt, er zijn manieren om dit te voorkomen. Wat komt er binnen en wat gaat eruit, hoeveel blijft er over onder de streep?

Sparen

Jongvolwassenen moeten dus een plan hebben. Goed budgetteren en er zeker niet vanuit gaan dat er later meer geld beschikbaar is. Het leven neemt soms onverwachte wendingen.
Sparen voor noodgevallen, reparaties en dergelijke hoort ook bij zelfstandigheid. Het kan best lastig zijn om op jonge leeftijd financiële beslissingen te nemen, maar vraag desnoods familie of vrienden om advies. Met wat planning, begeleiding en geduld kun je vrij zeker zijn van een solide financiële toekomst.
 

Nieuwe Wet Werk en Zekerheid

De nieuwe wet werk en zekerheid biedt nieuwe mogelijkheden. In deze nieuwe wet worden de rechten en plichten van werknemers en werkgevers besproken. Hierin staat beschreven dat de werkgevers verplicht is om een vergoeding te betalen indien de werknemer langer dan twee jaren in dienst is geweest bij de werkgever.. Deze vergoeding wordt transitie vergoeding genoemd. Tevens heeft de werkgever een opleidingsbudget voor elke werknemer. Een anderoOnderdeel van de verplichtingen voor een werkgever is een opleidingstraject voor elke individuele medewerker. Doel van deze opleiding is de werknemer geschikt te maken of te houden voor een andere baan bij een andere werkgever. Dit wordt Employabiliteit genoemd. De werkgever krijgt hierdoor een groep werknemers die flexibel inzetbaar zijn binnen het bedrijf van de werkgever. Tevens zijn de medewerkers gemakkelijk in te zetten op andere banen buiten de werk kring van de werkgever. in dat kader is deze Employabiliteit vooral ook erg goed voor de werknemer, want die kan gemakkelijker van baan wisselen. Kortom de nieuwe wet is goed voor idereen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in