Het snel wegwerken van een schuld omvat een heleboel maatregelen. Al deze maatregelen zijn er op gericht om je na het aflossen van je schulden de ultieme financiële vrijheid te bezorgen.

Welke mogelijkheden heb je allemaal om je schulden weg te werken?

De belangrijkste actie die je het eerst moet doen is om te zorgen dat je maatregelen neemt zodat het te goed op je "Geldleningbankrekening zal groeien, waardoor je je krediet verplichtingen sneller kunt afbetalen. Om dit mogelijk maken, moet je je levensstijl veranderen zodat je met je inkomen de maandelijkse aflossing van je schulden zal kunnen voldoen. Of je er nu voor kiest om het afbetalen van je schulden volgens de traditionele manier te doen, of door middel van een schuldsanering programma, in beide gevallen is een verandering in je levensstijl onvermijdelijk. De specifieke wijzigingen in levensstijl zullen afhangen van wat je bereid bent om op te offeren. Je kunt in beide gevallen beginnen met het zorgen voor meer inkomsten of om minder van je inkomsten uit te geven.

Het is niet eenvoudig om meer inkomsten te verkrijgen.

Als je meer verdienen wilt, betekent dat dat je bereid moet zijn om minder tijd met je familie en vrienden zal kunnen doorbrengen. Het plezier en de ontspanning wat je meestal hebt als je met familie of vrienden tijd doorbrengt zal je moeten opofferen. Tenzij je een promotie kunt krijgen, moet je om te beginnen meer tijd besteden en meer moeite doen om elke maand meer geld op je bankrekening te kunnen bijschrijven. Het voordeel van kiezen om meer geld te verdienen is dat je automatisch minder uitgaven hebt omdat je minder tijd hebt om geld uit te geven. Je hoeft echt niet helemaal te stoppen met alle leuke dingen in het leven waar je van geniet en je kunt je vaak ook nog steeds die belangrijke vakantie met je familie of vrienden veroorloven. Je kunt de producten en diensten die je gewend bent met mate blijven gebruiken en je hoeft lang niet altijd je hobby of liefhebberij op te offeren. Al deze dingen zullen mogelijk blijven, zelfs als je veel geld reserveert om je schulden te betalen. Het is zelfs mogelijk om met al deze vergaande maatregelen toch nog een zekere financiële toekomst op te bouwen. Echter, de prijs die je moet betalen komt in de vorm van gemiste kansen en quality time die je niet met je familie en/of vrienden kunt doorbrengen. Maar dat niet alleen, door al deze niet prettige veranderingen en het meer werken, kun je ook een burn-out krijgen en jezelf fysiek, mentaal en emotioneel uit putten.

Natuurlijk ga je ook minder besteden als je minder tijd hebt.

Aan de andere kant is het ook zo, als je minder uitgeven wilt, kun je genieten van een heleboel slimme maatregelen en veranderingen die je zelf hebt ontdekt en hebt ingevoerd. Bijvoorbeeld, misschien kun je etiketten of merken wijzigen om er goedkope aankopen mee te verdoezelen. Niet veel mensen zullen het opmerken. Je kunt wellicht de lunch zelf meenemen in plaats van te kopen, dat bespaart zomaar een paar euro per dag. Maar het moeilijkste van alles is, bezuinigen vereisen inspanningen van iedereen – wat betekent dat je echtgenoot/partner en kinderen er mee zullen moeten kunnen leven en er in mee willen werken. Bij een verlaging van je huishoudelijke uitgaven, heeft iedereen er gewoon de pest in. En soms is er dan ook geen andere oplossing dan toch maar weer een geldlening af te sluiten om de zaak draaiende te houden.

"GeldleningDe hele familie moet bij alle maatregelen worden betrokken.

Het grote voordeel van sommige van deze maatregelen is, dat er een saamhorigheid gevoel in je gezin kan ontstaan als iedereen bereid is om mee te werken aan bezuiniging maatregelen. Je moet soms allemaal wat harder aanpakken in het huishouden, omdat sommige veranderingen en maatregelen meer arbeid vereisen (bijvoorbeeld nooit meer kant-en-klaar voedsel kopen maar iedere dag koken). Maar het grote voordeel van dit alles is dat je veel van deze wijzigingen en veranderingen kunt doorvoeren in een soort familie-project. Misschien is de tuin geschikt om je eigen producten te verbouwen en kan dat worden gedaan door de hele familie. Misschien krijgen je familieleden er nog plezier in om je eigen groenten te verbouwen, in ieder geval is het leerzaam. Met deze mogelijkheden kun je iedereen in het bezuiniging proces betrekken.

Meer geld verdienen betekent bijna altijd meer werken.

Bijna alle opties zijn effectief op zich zelf, maar je kunt ook beide kiezen om uit te voeren. Om het maximum te kunnen bereiken wat je aan meer inkomsten kunt verkrijgen om je schuld te verminderen, kun je kiezen om meer inkomen te verkrijgen door meer of langer te werken, terwijl je direct kunt beginnen met het maken van verstandige beslissingen om zo weinig mogelijk uit te geven en goed na te denken waaraan je je geld uitgeeft. Zoek een evenwicht in inkomsten en uitgaven  zodat alle van de genomen maatregelen effect zullen hebben en het daardoor lijkt of het brengen van alle vaak vervelende offers wat minder erg is omdat u snel resultaat ziet.

 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in