Het leasen van een auto op eigen naam is heel gebruikelijk geworden. Waar dit voorheen echt een manier was die alleen voor bedrijven was weggelegd, is tegenwoordig private lease een goede manier om aan een nieuwe auto te komen, die toch binnen je budget past. Misschien ben je nog niet om, maar denk je er wel over na. Het is dan goed om enkele tips mee te nemen. Op die manier kan je heel gemakkelijk het beste uit je mogelijkheden halen. Dit maakt private lease nog beter te benutten.

Het complete pakket

Het eerste waar je naar kijkt als je voor private lease gaat, is dat alles wel goed verzorgd moet zijn. Je moet dus wel de auto van je wensen kunnen leasen. Dat is niet het enige. Als je dit doet, dan wil je wel zeker zijn dat in de lease bijvoorbeeld de wegenbelasting, verzekering, het onderhoud en eventueel ook pechhulp en vervangend vervoer zijn opgenomen. Hoe beter dit allemaal verzorgd is, hoe gemakkelijker lease eigenlijk wordt. Ook wil je dat het je gemakkelijk wordt gemaakt om een andere auto te leasen wanneer het contract afloopt. Let dus goed op deze voorwaarden.

Eerst een budget bepalen

Wanneer je private lease op een goede manier wilt aanpakken, dan is het slim om eerst goed naar je budget te kijken. Het fijne aan lease is natuurlijk dat je altijd precies weet waar je aan toe bent, want het gaat om een vast bedrag per maand. Het is dan echter natuurlijk wel belangrijk dat je ook echt zeker weet welk bedrag je de komende drie of vier jaar maandelijks kan betalen. Op die manier kan je dan weer bepalen welke auto en in welke uitvoering je dan kan leasen. Zo kan je dus heel nauwkeurig bepalen wat er voor jou mogelijk is.

Slim omgaan met het contract

Een slimme truc die te weinig mensen benutten is die van de juiste contractduur. Het is namelijk zo dat een langer contract altijd gepaard gaat met een lager maandbedrag. Je ziet dan natuurlijk wel langer aan de auto vast. Maar het verschil tussen drie of vier jaar in een auto rijden is niet zo groot. Waar het verschil tussen het spreiden van de kosten over drie of vier jaar juist wel heel groot is. Door dus een slimme keuze te maken op dit vlak, kan je ineens een flink stuk minder kwijt zijn per maand en toch hetzelfde krijgen.

De toekomst meewegen

Het is ook belangrijk om naar de lange termijn te kijken. Je gaat de auto voor meerdere jaren leasen. Dit gebeurt onder andere op basis van de mate van verwacht gebruik. Denk je bijvoorbeeld in de komende jaren te verhuizen en daardoor meer kilometers te gaan maken? Dan kan het slim om vooraf alvast wat zekerheid in te bouwen. Zo kom je niet alsnog voor hele hoge kosten te staan omdat je gebruik en het afgesloten contract niet goed met elkaar overeen komen. Zorg dus dat je dit wel allemaal goed voor ogen hebt als je eraan begint.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in