Wie gaat sparen wil een veilige spaarvorm aanspreken. Er zijn veel spaarvormen. De tamelijk nieuwe Leaseplan Bank heeft een unieke constructie bedacht waarmee men zonder risico's kan sparen.  

Een nouveauté in het bankwezen

Leasen is het te koop aanbieden van producten voor een bepaalde termijn. Dat doet de LeasePlan Bank met investeringen in de financiering van leasecontracten voor auto's. Bij de koopprijs van leaseauto's zijn alle diensten (verzekering, belasting, keuring) die voor het bezitten van een auto nodig zijn inbegrepen.  

Tegen een relatief gunstige rente (variabel) leent de LeasePlan Bank geld van particulieren om handel in leaseauto's te kunnen drijven. Het is een zeer nieuwe bank die na de affaire rondom de Icelandbank bekender werd. De bank heeft een normale bankvergunning en valt onder de depositogarantieregeling (DPS). Dit betekent dat de tegoeden van de rekeninghouders tot € 100.000 gegarandeerd zijn voor het geval de bank niet aan haar verplichtingen zou kunnen voldoen. Aantrekkelijk zijn de hoge rente en de maandelijkse renteuitkering. Deze wordt maandelijks op de internetspaarrekening bijgeschreven.  De vereiste internetspaarrekening wordt door de LeasePlan Bank gerealiseerd na een minimale inleg van € 1 waarmee de identiteit van de spaarder geverifieerd wordt.

Men kan bij de LeasePlan Bank ook  termijndeposito's aanschaffen voor een korte of middellange termijn. De rente van termijndeposito's is gunstiger dan die van de internetspaarrekening bij deze bank. De bank kent acht verschillende termijndeposito's. Voor een termijndeposito is een minimale inleg van € 1000 vereist.

De rente van de spaarproducten bij de Leaseplan Bank is gekoppeld aan de Euribor®*. Dat is de rente waartegen 57 Europese banken bereid zijn elkaar geld te lenen. Stijgt de Euribor® dan stijgt de rente mee. Een landelijke rentewijziging door de bank zelf is daardoor onmogelijk en verrassingen zijn uitgesloten. Als klant kan men het Euribor rentetarief bijhouden om op de hoogte te blijven van rentewijzigingen. Deze worden per mail aan de rekeninghouders medegedeeld. De LeasePlan Bank bestaat sinds 1993 en kenmerkt zich als eerlijke bank met transparante spaarproducten.

 *Euribor is de afkorting van Euro Interbank Offered Rate


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in