Tijdens de zomermaanden organiseert het stadsbestuur van Antwerpen allerlei evenementen en feesten om toeristen te lokken en om de lokale bevolking bezig te houden. Deze zomer stond onder andere de Hell Drivers op de agenda.

Rondedans

We gingen eens een kijkje nemen op het terrein waar de Hell Drivers hun stunten mochten uitvoeren. Ze hadden immers aangekondigd op de pamfletten die ze in de buurt hadden verspreid, dat ze stunts voor de televisieseries Flikken en Witse hadden uitgevoerd.

We kochten een ticket en voor we er ons welbewust van waren, zaten we midden in het spektakel.

Zware motorrijtuigen vlogen door de lucht. Overal lag brandend hout en een sterke geur van benzine en rubber verspreidde zich over het terrein. BMW's reden op twee wielen rond en kwamen na een rondedans weer netjes terug op vier wielen terecht.

Vrijwilligers gevraagd

Er werden twee vrijwilligers uit het publiek gevraagd. Ik was er als de kippen bij en ik mocht plaatsnemen in een van de BMW's. Een tweede dame melde zich spontaan en ze kwam naast me zitten. We waren dus klaar voor een ritje door de hel, maar op het allerlaatste moment kwam er een vrij dikke dame uit het publiek aangelopen. Ze zwaaide met de armen en riep dat ze ook mee wilde!  De macho Hell Driver had blijkbaar een klein hartje en durfde haar niet weigeren om deel te nemen. Zo kwam zij dus ook op de achterbank van de BMW terecht.

Ik voelde aan dat dit mis ging lopen. Maar ik was te opgewonden door het komend gevaar om daarover te piekeren.
De BMW scheurde in achteruit naar het eind van het terrein om vervolgens met de twee linkerwielen over een springplank te razen. Bedoeling was om op twee wielen netjes verder te rijden tot bij het andere uiteinde van het terrein.

Maar dat liep mis door het overgewicht op de achterbank.

Met een knal kwam de wagen neer op de linkerzijde en bleef onbeweeglijk staan. Inmiddels zat ik gekneld tussen het asfalt en de twee dames die op mij terecht waren gekomen.

Mijn man vertelde later dat iedereen naar de wagen toeliep om die zo snel mogelijk terug op vier wielen te zetten. Daar was heel wat mankracht voor nodig door die drie opeen geplakte vrouwen op de achterbank!

Ik was blij toen ik bevrijd werd van al dat gewicht dat op me rustte en ik moest er uiteindelijk om lachen. Niemand was gekwetst.

Onverzekerd risico

Op het einde van de show kwamen de stuntmannen met petten langs. Ze vroegen een extra bijdrage omdat geen enkele Europese verzekeringsmaatschappij hun spektakel wilde verzekeren.

Tijdens de stuntelige stunt dacht ik dat ik geen risico nam, maar een verzekering hadden die mannen dus blijkbaar niet!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in