Al kan het moeilijk zijn om onder ogen te zien, een lening niet terug kunnen betalen overkomt wel meer mensen. Als je je in een dergelijke situatie bevindt, pak dit probleem dan zo snel mogelijk aan. Hoe langer je wacht, hoe erger het wordt. Als je je lening niet terug kunt betalen en hulp nodig hebt, kijk dan eens naar onderstaande tips.

Geef het toe

Als je echt niet meer rond kunt komen en je leningstermijnen niet kunt betalen, wacht dan niet langer met actie te ondernemen. Anders moet je ook nog allerlei boetes gaan betalen en loopt je schuld nog verder op. Probeer het ene gat niet met het andere te dichten. Je probleem wordt zo alleen nog maar groter. Geef toe dat je het moeilijk hebt en probeer er meteen iets aan te doen.

Neem contact op met je kredietverstrekker

Het eerste wat je moet doen is contact opnemen met je kredietverstrekker om een betalingsregeling af te spreken. Een kredietverstrekker zal begrip hebben voor je situatie en kan je helpen door de betalingen op te schuiven of tijdelijk stop te zetten. Als dit voor een paar maanden mogelijk is, ben je misschien al weer op de rit. Als je kunt laten zien dat je je problemen op kunt lossen, zullen ze je vast wel helpen.

Betaal wat je kunt

Zelfs als je niet het hele bedrag kunt betalen, probeer dan te betalen wat je kunt. Je schuld gaat immers niet weg, dus wat je kunt betalen, maakt je probleem iets kleiner. Kredietverstrekkers waarderen het vaak ook als ze zien dat je moeite doet om in ieder geval iets terug te betalen.

Zoek hulp en vraag advies

Als je problemen blijven bestaan, roep dan onafhankelijk financieel advies in om je probleem op te lossen. Gratis advies is te krijgen. Zo kun je inzicht krijgen in je fouten, er iets aan doen en uiteindelijk weer (meer) terug gaan betalen.

Wat doe je in het worst case scenario?

In het ergste geval word je gedwongen je huis te verkopen of moet je voor de rechter komen. Probeer dan met deze situatie correct om te gaan. Het is natuurlijk een moeilijke tijd voor je, maar houd je hoofd koel en reageer tijdig en correct op alle correspondentie. Het ziet er nu misschien niet best uit, maar als het je helpt weer schuldenvrij te worden, dan is het dit allemaal waard.

Dus kun je je lening niet terug betalen, ga dan op zoek naar advies en hulp en betaal iedere maand wat je kunt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in