Misschien ga je op reis, of heb je niet zoveel meer op je rekening staan. Of je hebt geen zin om veel cash bij je te dragen. Er zijn genoeg goede redenen waarom je een creditcard zou moeten hebben. Je kunt de kaart bijna overal gebruiken in binnen- en buitenland, en het is heel handig in noodgevallen.

Zelfs als je blij bent dat je al je rekeningen kunt betalen zonder creditcard of je een van de weinige mensen bent zonder schulden, zou je toch een creditcard moeten hebben. Want wat gebeurt er bijvoorbeeld als je in het buitenland een lekke band krijgt en je maar een paar euro op zak hebt. Als je dan over een creditcard beschikt, ben je geholpen.

Winkelen is ook handig met een creditcard. Je kunt je kaart gebruiken voor de aankoop van tickets, een nieuwe trui of aankopen op internet (bijv. van meubels). Je kunt je creditcard ook gebruiken om te tanken bij onbemande stations.

Vaak zijn er ook leuke extraatjes verbonden aan het gebruik van een creditcard. Je krijgt iedere maand bepaalde aanbiedingen via de creditcardmaatschappij, en je aankopen die betaald zijn met de kaart zijn verzekerd. Ook kun je regelmatig iets winnen.

Correct gebruik van je creditcard zorgt tevens voor de opbouw van een goed kredietverleden. Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om in de toekomst meer te lenen tegen voordeligere rentetarieven. Als je een auto gaat kopen of een huis, ga je waarschijnlijk niet contant betalen. Dit betekent dat je een lening af moet sluiten. Doordat je kredietwaardig ben geweest over de jaren heb je meer kans om in aanmerking te komen voor een lening met een zo laag mogelijke rente.   

Ik zeg altijd dat je een creditcard zorgvuldig moet gebruiken. Denk er wel aan dat er ook altijd risico's aan verbonden zijn. Het hebben van een creditcard geeft echter ook een hoop voordelen. Je zult aan me denken als je in een lastige situatie zit in de “middle of nowhere”, of als je in het buitenland een onverwachte uitgave moet doen. Zorg ervoor dat je je creditcard altijd op zak hebt!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in