Webhosting kun je zien als een plek waar je jouw website of webshop kunt opslaan bij een server. Je hebt een hosting service nodig als je een website gaat opzetten en wil communiceren onder een eigen domeinnaam. Het bouwen van een website en het hosten hiervan zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit roept de vraag op wat de mogelijkheden in webhosting zijn. In dit artikel ontdek je het antwoord hierop.

Wat mag je verwachten van een webhosting service?

Een goede webhosting service vormt de basis van het succes van je website. Je brengt op deze manier je website onder bij een server. Hierbij maak je niet alleen gebruik van een beschikbare ruimte, maar ook van de rekenkracht en het geheugen van de server. Met hosting zorg je er dus voor dat de website zichtbaar is voor de bezoeker, de updates worden doorgevoerd en je interactief kunt communiceren (bijvoorbeeld door e-mails te versturen) met geïnteresseerden.

Let hierop bij de keuze voor een geschikte webhosting service

Er zijn diverse partijen die een webhosting service aanbieden maar het verschil in aanbod is groot. Hiermee hebben we het niet alleen over de verschillende pakketten die worden aangeboden maar zeker ook op de capaciteit van de hosting service zelf. Hiermee komen we op een aantal belangrijk punten waarop je moet letten bij de keuze voor een geschikte webhosting service. De capaciteit met betrekking tot de hoeveelheid dataverkeer moet afgestemd zijn op jouw (toekomstige) bedrijfsvoering. Er moet ruimte zijn om sub-domeinen en e-mail adressen te koppelen. De grootte van de beschikbare opslagruimte moet afgestemd zijn op de content die jij wilt plaatsen. Daarnaast moet je een veilige digitale ruimte tot je beschikking hebben waar derden geen toegang tot hebben. Tot slot is het belangrijk dat er geregeld back-ups worden gemaakt om “verloren data” te voorkomen.

Verschillende vormen van webhosting

Met de keuze voor een geschikte hosting service ben je er nog niet helemaal. Er zijn namelijk verschillende vormen van webhosting te onderscheiden. Shared hosting is een van de meest toegepaste vormen. Deze gedeelde hosting wordt tegen een aantrekkelijke prijs aangeboden maar het delen van de beschikbare digitale ruimte kan als nadeel hebben dat de capaciteit van de server ontoereikend is in geval van piekuren. Door te kiezen voor een Virtual Private Server heb je de beschikbare ruimte volledig voor jezelf tot je beschikking. Je kunt hierbij gebruik maken van de volledige kracht van de server voor je eigen website en applicaties.

Wanneer kiezen voor reseller hosting?

Als je op zoek bent naar een constructie waarbij je een hosting service kunt beheren en doorverkopen onder je eigen naam is reseller hosting een geschikte keuze. Het grote voordeel van deze optie is dat je zelf helemaal ontzorgd wordt als aanbieder. Je provider zorgt immers voor de bereikbaarheid van de server, de benodigde updates en het technische onderhoud. Dit maakt reseller hosting een interessante optie om een passief verdienmodel op te zetten. Bij de betere webhosting services kun je de keuze maken uit verschillende pakketten zodat je altijd een keuze kunt maken die passend is bij je wensen op dit gebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in