Kokosmelk is hartstikke populair. Het is niet alleen lekker, het is ook goed voor je. Het is één van die manieren om gemakkelijk iets gezonder te zijn. Het is alleen wel belangrijk om te weten dat er wel heel veel soorten kokosmelk op de markt zijn tegenwoordig. En die zijn ook lang niet allemaal van even goede kwaliteit. Wanneer je hier nog niet veel ervaring mee hebt, kan je dus al snel de verkeerde kiezen. Door te weten waar je op moet letten, wordt het wel een stuk gemakkelijker. Het is de moeite waard om dus de punten waarop je kan letten eens door te nemen.

Zo min mogelijk toegevoegd

Wat natuurlijk altijd belangrijk is bij voedingsmiddelen, is dat er zo min als mogelijk aan is toegevoegd. Dat geldt natuurlijk ook voor kokosmelk. Waar het dan vooral om gaat is verdikkingsmiddel. Dat wil je liever niet te veel in het blikje hebben zitten. Het is vooral belangrijk dat je een grote mate van kokoscrème krijgt. Dit is namelijk het deel van de melk waar de voedingsstoffen vooral in te vinden zijn. Hoe dikker de laag crème bovenop is, hoe beter dit ook voor jou is. Daarom is het altijd goed om dit te bekijken bij de soorten die je koopt. Door uit te proberen ontdek je de verschillen en nu je weet dat een dikkere laag beter is, kan je ook gemakkelijker de juiste vinden. Wanneer het te waterig is, dan is de kwaliteit dus eigenlijk niet zo goed. Zoals dat ook geldt voor producten waar niet uitsluitend natuurlijke en biologische ingrediënten in te vinden zijn. let dus op die twee dingen.

Echte kokos in de melk

Kokosmelk is maar een naam. Het gaat namelijk eigenlijk helemaal niet om een melksoort. Het is juist een drab die gemaakt is van geraspte kokos met het sap uit de kokosnoot erbij. Het is dus vooral belangrijk dat er veel echte kokos in te vinden is. Anders is het geen kokosmelk. Is het juist eerder een melkproduct, waar smaakmakers met kokos zijn toegevoegd, dan krijg je eigenlijk het tegenovergestelde van wat je zou moeten hebben. Dat is dus in ieder geval niet het product dat je zoekt. Ook al smaakt het lekker. Je bent namelijk niet op zoek naar melk om te drinken, maar naar een product dat je gebruikt bij het koken. Het is essentieel om dat verschil goed in je achterhoofd te houden.

Gemakkelijk te gebruiken

Het laatste punt van aandacht is de mate waarin je het product kan gebruiken. Wanneer je goede kokosmelk hebt, met een stevige laag crème, dan is dit heel gemakkelijk in bijvoorbeeld een saus te verwerken. Dat is fijn, want op die manier wordt het koken voor jou dus ook een stuk gemakkelijker gemaakt. Kan je het direct zo uit het blikje gaan gebruiken? Dan kan je eigenlijk wel stellen dat je een goede soort kokosmelk te pakken hebt. Het is dus zeker ook belangrijk om naast de kwaliteit ook de bruikbaarheid mee te wegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in