Iedereen met een online bedrijf wil graag actief zijn in een populaire markt waarin een grote groep consumenten gebruik wil maken van jouw producten of diensten. In het meest gunstige geval vind je jouw niche zelf ook interessant. Het doet je bedrijf zeker goed wanneer je zelf enthousiast bent over een product of dienst. Je kunt het gemakkelijker aanprijzen in een advertentie en hoeft bovendien geen toneel te spelen. Ook voelt het verkopen van de producten of diensten minder aan als hard werken. Je wordt betaald voor iets wat je leuk vindt: beter kan toch niet?

Kies voor gemakkelijk te verkopen producten

Probeer altijd producten te vinden waar je een raakvlak mee hebt. Ze moeten bij voorkeur niet te ingewikkeld zijn om over te praten. Mits je natuurlijk een niche kiest waar technische kennis voor is vereist. Producten waar je zonder moeite over kunt praten zijn veel gemakkelijker te verkopen. Ook voor de klant zelf is dit een voordeel. Ze hoeven namelijk minder vragen te stellen en krijgen niet te maken met een ingewikkelde klantenservice.

Hoe vind je producten voor dropshipping?

Misschien ben je er nog niet helemaal over uit welk product je wilt gaan verkopen. Loop eens door een winkelcentrum of warenhuis en laat je inspireren. Een andere optie is Google Keywordtool. Dit is een gratis optie van zoekmachine Google waarbij je kunt zoeken naar alle producten die er in je opkomen. Vervolgens zie je meteen hoeveel keer per maand men naar deze producten zoekt.

Populaire markt biedt kansen

Veel mensen laten zich afschrikken door de concurrentie die een populaire markt met zich meebrengt. Het is inderdaad niet altijd gemakkelijk om je te onderscheiden, maar aan de andere kant biedt een dergelijke markt ook kansen. Bovendien gaat het om je insteling. Wanneer je positief gestemd bent en een goed plan bedenkt kun je ook in een competitieve markt wel degelijk veel geld verdienen met dropshipping.

Focus op product met hoge winstmarge: de voordelen

Webwinkeliers hebben ieder hun eigen strategie om winst te maken met dropshipping. Zo focussen sommige ondernemers zich op producten met een hoge winstmarge. Ze vinden dat je beter kunt kiezen voor duurdere producten dan een grote hoeveelheid goedkope producten. Ten eerste is het gemakkelijker om je te focussen op kleiner assortiment dan op een groter assortiment. Daarnaast maak je vrij snel winst, terwijl je bij een goedkoop assortiment veel producten moet zien te verkopen om een normaal salaris te verdienen.

Focus op product met hoge winstmarge: de nadelen

Over het algemeen doen ‘aparte’ producten zoals sauna’s en glasdeuren het vrij goed. Je hebt namelijk te maken met minder concurrentie, waardoor de winstmarge hoger ligt. Aan de andere kant kun je ook zeggen dat er voor producten met een hoge marge vaak zeer veel advertenties op Google staan. Dit betekent dat je website zeer hoge bezoekersaantallen moet hebben om je producten op een van de eerste drie pagina’s van Google geplaatst te krijgen. Ook de adverteerkosten liggen in dat geval hoger. Wees je hiervan bewust wanneer je kiest voor producten met een hoge winstmarge.

Gebruik van social media netwerken

Op een internationaal e-commerce platform zoals Amazon zijn allerlei producten door de categorieën en filtersystemen vrij eenvoudig te vinden. Eventueel zou je ook gebruik kunnen maken van social media netwerken zoals Facebook. Hou goed in de gaten waar je vrienden op social media over praten. Wie weet hebben ze het vaak over een bepaald product, en zou je daar als ondernemer iets mee kunnen doen. Bovendien zijn er op verschillende momenten van het jaar speciale evenementen. Denk bijvoorbeeld aan het begin van het voetbalseizoen en feestdagen zoals Sinterklaas en Kerst. In deze periodes gaan consumenten op zoek naar leuke cadeautjes. Wellicht zou je een extra marketingcampagne op kunnen zetten om meer producten te verkopen.

Test je product uit

Wanneer je aan dropshipping doet krijg je jouw producten niet in eigen handen. Toch is het handig om een testproduct aan te schaffen voordat je begint aan de verkoop. Op die manier ervaar je zelf of het product doet wat het beloofd. Kijk bijvoorbeeld eens naar het materiaal en/of en de ingrediënten die het bevat. Geef het product eventueel ook aan vrienden en familieleden en vraag naar hun eerlijke mening. Je zult merken dat het product beter te verkopen is wanneer je er zelf ervaring mee hebt. Klanten hebben veel waardering voor een authentieke en eerlijke verkoper.

Product(en) verkopen op eBay of Marktplaats

Misschien ben je zo enthousiast over een product dat je niet kunt wachten om het te dropshippen via een webwinkel. Je wilt natuurlijk wel dat het echt verkoopt. Ontdek of het product in de smaak valt door het aan te bieden op eBay of Marktplaats. Wanneer de bestellingen binnenstromen is er een goede kans dat je dropshipping webwinkel ook een succes wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in