Bij het weergeven van advertenties op Facebook is het belangrijk dat je zorgt voor relevantie en positieve ervaringen van klanten. Als adverteerder moet je een campagne laten zien die meerwaarde heeft voor potentiële klanten. Juist daarom is het selecteren van een bepaalde doelgroep zo belangrijk. Niet iedereen heeft interesse in dezelfde producten of diensten. Je moet precies weten wat jouw klanten willen. Alleen dan zorg je voor een positieve ervaring, en stimuleer je een mogelijke aankoop.

Deelname aan Facebook veiling

Een Facebook moet zowel gunstig uitpakken voor de adverteerder als de klant. De kunst is om de juiste balans te vinden. Als adverteerder wil je graag zoveel mogelijk relevante personen bereiken, terwijl bezoekers een advertentie zien van een product of dienst die ze daadwerkelijk interessant vinden. Een manier om te zorgen voor de juiste balans is het organiseren van een zogeheten ‘veiling’. Dit betekent dat Facebook een advertentie koppelt aan het juiste persoon op precies het goede moment. Het werkt anders dan een gewone advertentie. Normaliter wint iemand een veiling wanneer hij of zij het hoogste bod uitbrengt. Op Facebook is dit niet het geval. Het bedrijf met de die een advertentie creëert met de hoogste totale waarde. Dit heeft betrekking op drie elementen, namelijk de bodstrategie, kwaliteit en relevantie van jouw advertentiemateriaal en de geschatte actieratio.

Actieratio

De actieratio is erg belangrijk wanneer je een Facebook veiling wil winnen. Het heeft betrekking op het gedrag van een bezoeker. Facebook schat in hoe groot de kans is dat een specifiek persoon een bepaalde actie gaat ondernemen. Dit wordt de zogeheten ‘actieratio’ genoemd. Het is een effectieve manier om onderscheid te maken tussen een advertentie die relevant is voor de interesses van een persoon en de kans dat dit persoon de actie onderneemt waarvoor je advertentie hebt geoptimaliseerd. Facebook baseert deze schatting op de eerdere acties van het persoon. Ook de prestatiegegevens van de advertentie in het verleden worden meegenomen.

Het beheren van je campagnebudget

Naast de actieratio spelen de zogeheten ‘bodstrategieën’ een belangrijke rol bij het winnen of verliezen van een Facebook advertentie veiling. Het is een hulpmiddel die je helpen om de kosten van een advertentiecampagne te beheersen. Je verdeelt als het ware het campagnebudget. Facebook zorgt ervoor dat deze automatisch wordt geoptimaliseerd, waardoor je voorkomt dat sommige advertentiecampagnes nauwelijks geld opbrengen terwijl andere campagnes wel succesvol zijn. Je zorgt als het ware voor balans tussen je verschillende Facebook advertenties.

Keuze tussen ‘laagste kosten’ of ‘doelkosten’

Wat betreft het beheren van je campagnebudget heb je de keuze uit twee opties: of je gaat voor het maximale aantal resultaten of voor gemiddelde kosten per resultaat. Met de eerste optie, ook wel ‘de laagste kosten’ genoemd, betekent dat alle advertenties van je campagne zijn geoptimaliseerd voor hetzelfde resultaat. Deze optie is aantrekkelijk voor bedrijven die graag het meest haalbare uit hun campagnes willen halen. De bedragen die betaald worden per advertentie kunnen uiteenlopen. De laagste kosten’ strategie heeft een tegenhanger in de vorm van ‘doelkosten’. Daarbij houd je de gemiddelde kosten per resultaat van elke advertentiecampagne stabiel.  Het bedrag dat je betaalt voor een of meerdere advertentiecampagnes blijft ongeveer hetzelfde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in