Je baan verliezen door de Corona-crisis, het overkomt helaas nog steeds heel veel mensen. Je bent in een klap veel zekerheid kwijt en op de weinige vacatures die beschikbaar zijn solliciteren vaak honderden andere mensen met je mee. Dit zorgt voor veel concurrentie en vergroot je kans op een nieuwe baan nou niet bepaald. Deze vijf tips kunnen je helpen om de Corona-crisis zo goed mogelijk door te komen.

Pas op de plaats

Je bent je baan kwijtgeraakt. Dit is een goed moment om even pas op de plaats te maken. Was je nog wel tevreden in je vorige functie? Bood het werk je nog wel voldoende uitdaging? Het is goed om hierover na te denken voordat je weer gaat solliciteren. Misschien was je wel helemaal niet zo blij meer met je functie, maar bleef je vooral zitten omdat het je zekerheid en geborgenheid bood. Je baan kwijtraken is natuurlijk nooit leuk, maar het biedt je wel de kans om eens goed te kijken naar wat je nu echt wilt.

Ga freelancen of vrijwilligerswerk doen

Als je je baan verliest kan je in een zwart gat terecht komen. Je bent niet meer nuttig voor anderen en je ontwikkeling staat even stil. Dit kan je voorkomen door te gaan freelancen of vrijwilligerswerk te gaan doen. Freelance werk biedt veel voordelen. Je bent lekker bezig en blijft jezelf ontwikkelen, je zit nergens aan vast en het kan je ook nog een leuk zakcentje opleveren. Vrijwilligerswerk kan je heel veel voldoening geven, omdat je mensen helpt en op die manier een bijdrage levert aan de maatschappij. Zo ga je je vanzelf toch weer nuttig en relevant voelen.

Volg een (online) cursus

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je ontwikkeling niet stilstaat is het volgen van een (online) cursus. Hiermee doe je kennis en vaardigheden op waar je in een nieuwe functie wellicht wat aan kunt hebben. Je wordt zo immers aantrekkelijker voor nieuwe werkgevers. Het volgen van een cursus over een onderwerp waar je in geïnteresseerd bent is ook nog eens heel leuk om te doen. Zo kan je je tijd nuttig besteden en komen de muren niet op je af.

Trek erop uit

Je hebt nu ineens tijd over voor dingen waar je voorheen misschien helemaal geen tijd voor had. Gun het jezelf om hiervan te genieten en dingen te doen die je graag wil doen. Ga er eens lekker tussenuit. Een andere omgeving kan je inspireren en op nieuwe idee├źn brengen. Je hoeft even niets en je kan rustig nadenken over hoe je verder wilt. Leuke dingen doen maakt je gelukkig en dat is iets wat je wel kan gebruiken in deze barre Corona-tijd.

Blijf positief

Ga niet bij de pakken neerzitten. Het zit even tegen en soms lijkt het uitzichtloos, maar er is echt licht aan het einde van de tunnel. Probeer vrolijk en positief te blijven en herinner je jezelf eraan dat je niet de enige bent die dit overkomt en dat je er niets aan kunt doen. Het maakt de situatie er niet anders op, maar het is wel een stuk beter voor je gemoedsrust. Daar zal je ook bij eventuele sollicatiepogingen baat bij hebben. Lees voor meer tips over hoe je de Corona-crisis doorkomt en bezig kunt blijven het blog: Makkelijk online geld verdienen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in