The Big Bang Theory is een Amerikaanse komedie over een groep vrienden. Dit klinkt heel standaard, maar het verschil met andere gelijksoortige series is dat ze ontzettende nerds zijn. Hier een beschrijving en beoordeling over een bijzondere tv-serie.

Algemeen

  • Gemaakt in: 2007 tot nu
  • Land van herkomst: Verenigde Staten
  • Bedacht door: Chuck Lorre, Bill Prady
  • Acteurs: Jim Parsons, Kaley Cuoco, Johnny Galecki, Simon Helberg, Kunal Nayyar

The Big Bang Theory

Deze draait om vier vrienden: Sheldon, Leonard, Raj en Howard. Sheldon en Leonard zijn kamergenoten en zijn allebei natuurkundigen, Raj is een astrofysicus uit India en Howard is "slechts een werktuigbouwkundige met een Master diploma", zoals Sheldon het omschrijft, die ook nog eens bij zijn moeder woont. Penny, een jonge vrouw die actrice wil worden maar als serveerster werkt, woont tegenover Sheldon en Leonard en wordt op onverklaarbare wijze vrienden met ze. Belangrijk in de serie is de relatie tussen Leonard en Penny; Leonard is vanaf het begin af aan gek op haar, maar zij lijkt hem als een gewone vriend te zien. Ook de interactie tussen de vrienden en de kuren van Sheldon (fotografisch geheugen, lichtelijke obsessieve-compulsieve stoornis, geen mensenkennis maar wel een heel hoog IQ) en hoe ze omgaan met vrouwen en hun werk vormen belangrijke aspecten.

De vier vrienden zijn absolute nerds, bezig met Star Trek, computerspellen, World of Warcraft, stripboeken, enzovoort. Raj kan niet tegen vrouwen praten tenzij hij dronken is, terwijl Howard geobsedeerd is met vrouwen. Leonard is erg onzeker, maar eigenlijk nog de meest normale in de groep. En Sheldon… Sheldon is simpelweg uniek. Hij denkt alles te weten en raakt gefrustreerd wanneer Penny hem over beroemdheden en dergelijke vraagt, want daar weet hij dan weer niets van af. Op de een of andere manier komt de vriendschap toch geloofwaardig over.

In latere seizoenen komen er nog meer personages bij die ook belangrijke rollen vervullen, zoals Bernadette (een serveerster die microbiologie studeert) en Amy (een soort vrouwelijke Sheldon, maar toch anders genoeg dat ze wel wat toevoegt aan de serie).

Mijn mening

Als er één serie is die me altijd aan het lachen kan maken, dan is het deze wel. De acteurs zijn briljant, maar de serie wordt vooral gedragen door Sheldon, die perfect gespeeld wordt door Jim Parsons. Parsons heeft zelfs een Golden Globe voor zijn rol gewonnen en wordt door veel mensen als de leukste persoon van de serie gezien. Sheldon kan soms onvriendelijk overkomen, maar zijn onschuldigheid en naïviteit maken hem bijna aandoenlijk. Het lijkt alsof hij serieus niet weet dat zijn opmerkingen soms beledigend of pijnlijk overkomen.

Mensen die zelf absoluut geen nerd zijn vinden de serie waarschijnlijk minder leuk, want er wordt vaak gerefeerd aan Star Trek acteurs en personages en films als The Time Machine. Stoor je je hier niet aan, of ben je zelf net zo'n grote nerd aan deze personages (of vind je ze toevallig leuk), dan is het een grote aanrader.

http://www.imdb.com/title/tt0898266/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in