Glee is een relatief nieuwe tv-serie die ook in Nederland wordt uitgezonden. Het tweede seizoen is nu aan de gang en de serie is erg succesvol. Lees hier een korte beschrijving en beoordeling.

Algemeen:

  • Gemaakt in: 2009 tot nu
  • Land van herkomst: Verenigde Staten
  • Bedacht door: Ian Brennan, Brad Falchuk en Ryan Murphy
  • Acteurs: Lea Michele, Jane Lynch, Matthew Morrison

Glee

Glee gaat over een Glee club (een muziekgroep) op de McKinley High School in Ohio. De leraar Spaans heeft de club overgenomen en probeert het tot een succes te maken en er zelfs wedstrijden mee te winnen. Helaas heeft bijna niemand respect voor deze club; de leden worden belachelijk gemaakt en krijgen regelmatig een slushie in hun gezicht gegooid. De coach van de cheerleaders, Sue Sylvester, lijkt het zelfs haar levensdoel gemaakt te hebben om een einde te brengen aan de Glee club. Toch blijven ze doorgaan en vormen ze een steeds sterkere vriendschap met elkaar.

De serie lijkt, vooral in het begin, bedoeld te zijn als komedie, maar hoe meer afleveringen er komen, hoe duidelijker het wordt dat er ook heel serieuze afleveringen zijn die omgaan met homofobia, tienerzwangerschap, pesten en identiteitsproblemen. Natuurlijk wordt er veel gezongen, want dat is het doel van een Glee club, en elke aflevering bevat meerdere nummers die ook op een soundtrack worden gezet. Het is niet echt een musical, omdat in een musical vaak zomaar gezongen wordt, terwijl het hier meestal een optreden is – al worden ze soms wel weergegeven alsof ze plaatsvinden in de gangen van de school of iets dergelijks.

Mijn mening

Ik vind Glee een geweldige serie die me soms ontzettend aan het lachen maakt, maar ook wat tranen kan veroorzaken. Sommige afleveringen lijken meer als opvulling te zijn toegevoegd en daarin gebeurt vaak niet veel belangrijks of interessants. Deze zijn dan ook minder leuk om te kijken. Aan de andere kant zijn er ook meerdere goede afleveringen, en enkele daarvan zijn zelfs erg sterk. Soms lijkt de plot een beetje vergeten te worden en zijn er continuïteitsproblemen, maar deze hoeven niet altijd storend te zijn en soms worden ze later opgelost.

Het is misschien, objectief gezien, niet de allerbeste serie op tv, en ook de fans leveren wel eens kritiek op hoe bepaalde verhaallijnen of personages worden gebracht, maar het is wel een vermakelijke serie en zodra je het leuk begint te vinden is het lastig op te houden met kijken. Ook is de zang erg goed en zitten er een paar geweldige dansers in, en de serieuzere delen laten ook zien dat de acteurs goed werk verrichten, waardoor kijkers zich met hen kunnen identificeren. Als je voorbij wat van de problemen met de plot kunt kijken is het zeker een aanrader.

http://www.imdb.com/title/tt1327801/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in