Deze derde film belooft heel erg spannend te worden. Voor het eerst in de reeks moeten de Cullens het opnemen tegen een vijandelijk vampierleger.

Crew

De derde film opnieuw door iemand anders geregisseerd, namelijk: David Slade. Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner blijven de hoofdrollen spelen. Er komen ook heel wat nieuwe personages in voor, maar velen zie je maar enkele seconden. Gebaseerd op het derde boek van Stephenie Meyer: Eclipse.

De film

Er zijn allerhande verdwijningen in Seattle, het grondgebied van de Cullens. Het lijkt onrustwekkend, maar toch gaan ze er niet op af. Bella wil ook een vampier worden, maar Edward wil haar pas veranderen als ze getrouwd zijn. Jacob probeert haar te overtuigen dat ze een verkeerde keuze maakt. Enkel als ze voor hem kiest, zal ze een menswaardig bestaan leiden. Toch staat haar besluit vast en wil ze eeuwig bij Edward zijn, dus neemt ze langzaam afscheid van al haar vrienden en familie. Nadat Edward haar terug thuis brengt, ontdekken ze dat er een onverwachte bezoeker is geweest. Het is een vampier die nog onbekend is, een “nieuweling”. Het ziet er naar uit dat een leger van nieuwelingen in de maak is. Maar wat is hun beweegreden? En wie zit achter dit leger? De Volturi? Of misschien toch Victoria? Blijkbaar zoeken ze iemand en diegene is Bella. De vampieren en weerwolven sluiten vrede om voor deze ene keer samen te vechten tegen een gezamenlijke vijand. Bella is blij met deze vrede, maar Jacob en Edward kunnen het nog steeds erg moeilijk met elkaar vinden. Toch sluiten ze een compromis met als hoofddoel: Bella beschermen en het leger nieuwelingen bestrijden.

Mijn mening

Om eerlijk te zijn, had ik meer verwacht van deze derde film van de Twilight Saga. Maar desalniettemin is het een aanrader voor al wie de eerste en tweede film kon bekoren. Het blijft een film vol spannende momenten en romantiek van de hoogste graad. Ook in deze film staan keuzes centraal en in het bijzonder de keuze tussen Jacob en Edward. Mis deze film niet!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in