De afsluiter van de festivalzomer in België blijft toch wel Leffinge Leuren. Dit driedaags evenement swingt de pannen van het dak met artiesten van verschillende landen en nog meer verschillende muziekgenres. Enkele podia, drank- en eettenten en een gezellige sfeer voor heel jong tot heel oud is alles wat Leffinge Leuren zo prachtig maakt. Drie dagen feesten en eventueel een tent op de camping opslaan. Dat is hoe je voldoende warmte opslaat om de koude winter te doorstaan.

Leffinge Leuren

Dit jaar was het alweer de 38e editie van Leffinge Leuren. Na drie dagen feesten in Leffinge Leuren kan je enkel maar verlangen naar volgend jaar. Voor sommigen is het dan ook echt al aftellen naar de volgende editie zodra ze het festival achter zich laten. De camping begint leeg te lopen, tenten verdwijnen in de grond en de jongeren vertrekken terug naar huis. Leffinge Leuren is niet alleen populair in België, maar ook in Nederland, Engeland en andere landen zoals de verschillende nationaliteiten op het festival doen vermoeden. Een festival zorgt voor samenhorigheid en Leffinge Leuren is daar heel goed in.

Drank en eten

Leffinge Leuren 2014 was iets duurder dan Leffinge Leuren 2013. Maar noem mij eens een festival dat goedkoper wordt. Deze kleine prijsverhoging voor drank en eten kon uiteraard het plezier niet bederven. Hun drankassortiment is niet zo groot, maar ze hebben voldoende verschillende dranken om iedereen zijn zin te geven. Alhoewel het hier en daar jammer werd gevonden dat het festival enkel Maes als gewone biersoort aanbood. Voor sommigen mocht er ook wel een Stella of een Duvel aanwezig zijn. Een lekkere Kriek van het vat was dan wel weer aanwezig. Deze zoete drank was perfect combineerbaar met een loempia in de zoetzure saus. Verder waren er ook frieten, hamburgers, braadworsten, noedels, pizza's, enzovoort te verkrijgen. Je kon niet zeggen dat je met honger naar huis ging.

Muziek

De eerste dag van het festival, vrijdag, waren er maar liefst elf optredens. Vele bands trokken hun publiek meteen het festivalweekend in en andere moesten wat meer moeite doen om hen te laten genieten. Zoals altijd bij muziek waren de meningen verdeeld. Natuurlijk kan het nooit voor iedereen goed zijn. Zo waren mijn twee favorieten van de avond "Intergalactic Lovers" en "The Opposites". Het Nederlandse hiphop-duo mocht de avond afsluiten en liet de grond trillen door hun invloed op het publiek. Leffinge Leuren was weg van dit duo en zal in menig gedachten blijven hangen.

De volgende dag van het festival deed Leffinge Leuren nog een extra duit in het zakje wat betrof de muziek. Enkele meer bekende bands maakten hun opmars en het aantal optredens voor zaterdag kwam neer op maar liefst achttien. Namen zoals "Oscar & The Wolf", "Gabriel Rios", "Blood Red Shoes", "Dotan" en "The Wytches" vulden de podia. Een band kon helaas niet aanwezig zijn namelijk "BRNS". Dit tot grote spijt van vele mensen. Maar de tweede festivaldag werd wederom tot een goed einde gebracht ondanks het ontbreken van "BRNS". In een standje waren zowel CD's als LP's te verkrijgen van de bands die optraden. Dotan kwam zelfs signeren. Op de markt van Leffinge was de Buskerstreet een concept waarbij mensen de kans kregen om hun eigen ding te doen. Daarbij hoorde ook een selectie.

Na het optreden van "The Whatevers" was ook de tweede festivaldag ten einde en was het geduldig wachten op de derde en laatste festivaldag van het weekend. Zondag was ook de Buskerstreet weer van de partij en een DJ die voor swingende muziek zorgde op het festivalterrein. Ditmaal was het "Het Zesde Metaal" die eruitsprong. Deze band bracht kleinkunst, één van de meest charmantste vormen van muziek. "Admiral Freebee", "DJ Tyler" en "Quilt" waren dan weer de bekende namen op het lijstje. Na drie dagen prachtige, gevariëerde muziek liep Leffinge Leuren op zijn einde. Wederom een festivalweekend om nooit te vergeten.

Besluit

Nu Leffinge Leuren 2014 afgelopen is, is het weer uitkijken naar Leffinge Leuren 2015. Het festivalweekend was meer dan geslaagd!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in