Het shiatsu massge kussen van medisana is een kussen die door middel van 2 roterende ronde bollen een massage geeft voor je rug. Het kussen heeft 2 standen. Shiatsu en shiatsu met warmte.

Wat is shiatsu

shiatsu is een vorm van vingerdrukmassage en behoort tot één van de belangrijkste massagetechnieken. Deze massage techniek komt uit Japan en is uit de traditionele Chinese massage ontstaan. Door zachte aanrakingen en druk die wordt uitgeoevend op het lichaam, wordt de levensenergie gewekt en tot stromen gebracht. Doel van deze massage is om de spanningen los te maken die zich in het lichaam bevinden. de stroom van levensergie in lichaam en geest zou hierdoor weer in harmoni worden gebracht

Het Shiatsu kussen

het shiatsu kussen is een kussen met 4 roterende bollen. de 4 koppen zijn verdeeld over 2 roterende platen. Per plaat bevinden zich weer 2 bollen 1 grote en 1 kleine. De platen zelf roteren in tegengestelde richting van elkaar. Waardoor de ene plaat linksom en de andere plaat rechtsom draait. Door het roteren van de bollen krijgen je rug en schouders een goede behandeling door middel van vingerdrukmassage en warmte. Door de 2 standen die het kussen heeft (shiatsu en shiatsu met warmte) kunt u zelf bepalen wat voor u het beste is. Ook is het kussen te gebruiken voor massage aan de voeten en benen. Door de combinatie van intensieve shiatsu-massage en de warmte maakt het massage kussen een doeltreffende en ontspannende massage mogelijk. 

Het medisana shiatsu kussen mag gebruikt worden voor kinderen vanaf 8 jaar. Indien de gebruiker zwanger is, is het verstandig eerst een arts te raadplegen.

Gebuik van het kussen

Het gebruik van het kussen is heel simpel. Steek het stekker in het stopcontact en zet het kussen of de gewenste stand aan. Op het kussen zit 1 knop die u kunt schuiven naar deze stand. Staat de knop in het midden dan is deze uit. aan weerszijde van de schuifknop zitten de standen Shiatsu en Shiatsu en warmte. Als u het kussen voor uw rug gebruikt is het verstandig om op een stoel te gaan zitten met een rechte rug leuning waar u het kussen aan kunt bevestigen door een band met klittenband die aan de achterkant van de stoel vast gezet kan worden. Gebruik het kussen maximaal 15 minuten aaneengesloten. Voor u het kussen daarna weer gebruikt moet u er wel voor zorgen dat deze geheel is afgekoeld. Dit vooral om schade aan het apparaat te voorkomen.

Om het kussen zelf zit een hoes die er makkelijk af gehaald kan worden en kan worden gereinigd. Op deze manier komt het apparaat zelf niet met water in aanraking.

Beoordeling

Zelf heb ik dit kussen nu ruim 2 maanden en gebruik hem regelmatig. Volgens de handleiding moet je het kussen niet langer dan 15 minuten aaneengesloten gebruiken. Nou dat klopt wel. aangezien de bollen door middel van infrarood licht warm wordt begint dit wel wat te branden op de huid. Daarom ook verstandig om het kussen niet op de blote huid te gebruiken. Verder ben ik erachter gekomen dat je het kussen precies goed op je rug moet zetten of onder je been omdat de bollen anders ook nog wel erg pijnlijk aan kunnen voelen. Aangezien de bollen zelf hard zijn veren ze niet mee met het lichaam. 

Het kussen werkt op stroom waardoor je niet te ver van een stopcontact kunt gaan zitten en je hem dus niet overal mee naartoe kunt nemen. Bij kussens van andere merken wil nog wel een een stekker bij zitten voor in de auto. Het Medisana kussen heeft dit niet. Is daarom dan ook niet in de auto te gebruiken. 

Kortom ik heb veel plezier met dit kussen en voor mij werkt deze prima. 

gebruiksaanwijzing Medisana shiatsu-massage kussen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in