Daten via internet is helemaal in. Overal op tv en internet wordt er reclame voor gemaakt. Het taboe wat erop rust en de gedachte dat alleen eenzame, zielige mensen zich voor zo'n site aanmelden zijn verleden tijd. Internetdaten is voor iedereen. Een van de datingsites die zich nogal onderscheidt van de rest is Paiq.

Geen profielen maar meteen contact

Wat meteen opvalt als je je aanmeldt op de site is dat je geen profiel aanmaakt zoals op de meeste datingsites. Je hoeft geen geforceerd verhaaltje over je hobby's en bezigheden neer te zetten. Wat vragen beantwoorden over jezelf en een foto uploaden is genoeg. Vervolgens begint het meteen: je kunt speeddaten. Druk je hierop dan word je, indien er iemand beschikbaar is, meteen met iemand in contact gebracht voor vijf minuten. Je kunt dus direct chatten met elkaar en vragen wat je wilt. Als de speeddate bevalt kun je deze met tien minuten verlengen. Als het hierna nog steeds leuk is, komt deze persoon in je contactenlijstje en kun je -net als op msn-  als je beide online bent weer met elkaar chatten.

Geen vleeskeuring

Leuk aan de site is dat je bij een speeddate niet meteen een foto van je gesprekspartner ziet. Deze is heel wazig en wordt naarmate je langer met elkaar in gesprek bent steeds scherper. Dit maakt dat je niet meteen een oordeel hebt en open een gesprek in gaat. Dit zorgt voor spontane gesprekken en leuke verrassingen. Je praat met mensen die je niet zelf hebt uitgezocht en die je normaal gesproken niet zo gauw tegen zou komen.

Slimme matching

Naast de speeddates die vrij willekeurig zijn kiest Paiq ook matches voor je. Deze worden zorgvuldig geselecteerd naar aanleiding van je ingevulde vragenlijst. Met een cijfer tussen de 0 en 10 wordt aangegeven hoe goed deze persoon bij je zou moeten passen en op basis van welke eigenschappen zoals afstand, uiterlijkheden, levensstijl en persoonlijkheid.

Extra mogelijkheden

Naast deze basisprincipes van Paiq zijn er nog een aantal extra mogelijkheden. Zo kun je foto's beoordelen, je krijgt dan steeds verschillende foto's van Paiqgebruikers te zien, deze moet je rangschikken. Wanneer je foto's hoog plaatst krijgen die gebruikers dat te zien en kunnen ze middels een oneliner contact met je opnemen, en andersom. Als je iemand er erg aantrekkelijk uit vindt zien zijn er dus toch wegen waarlangs je hem of haar kunt benaderen. De icebreakers zijn ook erg leuk, dit zijn vragen die aan jou en je chatpartner worden voorgelegd, als je allebei antwoord hebt gegeven komen beide antwoorden in beeld. Dit is een leuke manier om erachter te komen hoeveel jij en je match nu eigenlijk gemeen hebben.

Kosten

Paiq is in principe gratis, credits waarmee je speeddates kunt aanvragen komen vanzelf binnen, en er zijn twee gratis speeddates per dag beschikbaar. Vind je dit niet genoeg dan kun je ook extra credits kopen. Hiermee kun je dan extra speeddates aanvragen of mensen benaderen met oneliners. Wil je echt meer mogelijkheden dan kun je voor Paiq select kiezen, hiervoor betaal je een maandelijks bedrag. Hiermee krijg je meer invloed op de matches die je worden aangeboden.

Aanrader

Paiq is een erg leuke datingsite, die zich onderscheidt door de ongedwongenheid, de spontane contacten en het systeem van speeddates in plaats van langs allerlei profieltjes bladeren. Of je de ware er vindt is nog maar de vraag… maar leuke gesprekken en matches die je aanspreken zul je er zeker vinden!

www.paiq.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in