Het vierde deel van Pirates of the Caribbean draait ditmaal om de Fountain of Youth. Kapitein Jack Sparrow, gespeeld door Johnny Depp, zal net als de Spanjaarden, Barbossa en Blackbeard op zoek gaan naar dit levenswater. Deze 3D film, geregisseerd door Jerry Bruckheimer, maakt de hooggespannen verwachtingen niet helemaal waar. Ondanks dat enkele personages verdwenen zijn, bevat deze nieuwste telg enkele verrassende elementen wat dit wederom tot een prima film maakt.

Titel: Pirates of the Caribbean: on stranger tides

Regisseur: Jerry Bruckheimer

Speelduur: 141 minuten

Piraten in 3D

Voor het eerst kun je kennis maken met Pirates of the Caribbean in 3D. Ondanks dat er enkele personages verdwenen zijn, blijkt deze film toch weer een voldoende te scoren.

In de eerdere films speelden Keira Knightley en Orlando Bloom respectievelijk Elisabeth Swann en Will Turner. In dit vierde deel zijn zij echter niet meer van de partij maar dit wordt goed gemaakt door een aantal nieuwe gezichten, waaronder de bloedmooie Penelope Cruz die Angelica speelt. Angelica is de dochter van Blackbeard, die voor het eerst te zien is in deze reeks en gespeeld word door Ian McShane. Uiteraard zijn Geoffrey Rush als Hector Barbossa en Johnny Depp in de rol van kapitein Jack Sparrow ook weer aanwezig.

Fountain of Youth

Piraat Jack Sparrow gaat op ontdekkingsreis naar de bron van de eeuwige jeugd. Maar hij is niet de enige die uit is op onsterfelijkheid. Ook de uit de dood opgestane slechterik Barbossa is ernaar opzoek. Om de chaos compleet te maken, zijn nieuwe slechterik Blackbeard (engerd met zwarte baard) en zijn dochter Angelica ook onderweg naar de bron.

Aan boord van het schip van Blackbeard komt Jack zijn oude liefde Angelica weer tegen. Hij wordt door haar en Blackbeard gedwongen om de weg te wijzen naar de 'fountain of youth'. Onderweg worden de piraten tegengewerkt door nieuwe monsters: moordlustige zeemeerminnen. En Jack wordt geconfronteerd met zijn gevoelens voor Angelica.

Kwalitatief iets minder

Gedurende de film heb je lange tijd het gevoel dat je wat mist. Dit komt vooral door het ontbreken van personages die in de andere delen nog wel aanwezig waren. Daarnaast is het zo dat de grappen in deze vierde film minder grappig zijn en minder vaak voorkomen. Of is het zo dat we ze gewend geraakt zijn?

Johnny Depp steelt zoals verwacht de show. Zijn droge humor en gekke piratentrekken blijven leuk. De scène waarin hij van paardenkar naar paardenkar springt om te ontsnappen, is spectaculair. Duidelijk is dat alle personages in de film op zoek zijn naar de bron van de eeuwige jeugd maar wat ze er precies willen doen en hoe ze de bron op het spoor zijn gekomen, blijft wat onduidelijk. Misschien komt dat door dat de derde film in de reeks al weer vier jaar geleden in de bioscopen draaide.

Sterk aan de film blijft het mooie achttiende-eeuwse decor en de knap vormgegeven monsters. Het 3D-effect voegt daar helaas weinig aan toe. Ondanks dat het vierde deel de vorige delen niet overtreft, blijft het een vermakelijke film om naar te kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in