Bij Liz’s Professional Waxing in Houten kun je haar laten verwijderen door middel van harsen. Liz is professioneel gecertificeerd in bodywaxing en gespecialiseerd in Brazilian waxing. 

Ik overwoog al een tijdje om een Brazilian wax te laten doen, maar om eerlijk te zijn durfde ik dit nooit. Het leek me erg pijnlijk en bovendien ook gênant. Natuurlijk ziet zo’n vrouw de hele dag door ontblote onderlichamen voorbij komen, maar toch voelde ik me er niet helemaal prettig bij. Met de vakantie in zicht besloot ik na lang twijfelen toch de stap te zetten. Ik besloot een afspraak te maken bij Liz’s Professional Waxing in Houten.

Wat is Brazilian waxing?

Bij Brazilian waxing wordt het haar rond de schaamstreek verwijderd met behulp van hete wax. De wax wordt dan stukje voor stukje verwijderd en het haar wordt meegetrokken. Na de behandeling krijg je een heerlijk zachte huid en blijft het haar vier tot zes weken weg. Bovendien groeit het haar hierna minder donker en dik terug. Op lange termijn zal het steeds langer duren voor het haar weer terug groeit.

Bij een Brazilian wax wordt al het haar rond de schaamstreek weggehaald en blijft er alleen een streepje in het midden over. Je kunt ook kiezen voor een Hollywood wax, waarbij al het haar verwijderd wordt.

Voorbereiding

Via de site kan ik online een afspraak maken bij Liz. Een handig systeem, omdat ik zo in een keer kan zien welke data nog vrij zijn. Twee weken voor de behandeling moet ik stoppen met scheren. De haren moeten namelijk de tijd krijgen om te kunnen groeien, zodat ze ongeveer één tot anderhalve centimeter lang zijn.

De behandeling

Voor de behandeling moet ik van Utrecht naar Houten. Dat is nog een hele onderneming. Ik vertrek ruim op tijd van huis, maar neem per ongeluk de verkeerde trein. Zenuwachtig bel ik Liz op, omdat ik tien minuutjes later ben. Ik weet dat dit helemaal niet handig is, omdat ze vlak na mij al een nieuwe afspraak heeft. Liz blijkt alleen Engels te spreken, maar dat vind ik geen probleem. Ze vindt het helemaal niet erg dat ik wat later ben.

De weg naar haar huis is een groot doolhof. Ze woont in een keurige wijk in Houten. In haar huis heeft ze ook haar behandelkamer gemaakt. Deze ruimte is afgescheiden van de rest van het huis en ziet er keurig en professioneel uit. Liz zorgt ervoor dat ik me meteen op mijn gemak voel. Ze is vrolijk, geïnteresseerd en doet haar werk heel professioneel. Wanneer ik met mijn benen gespreid op haar behandelstoel lig, voel ik helemaal geen schaamte.

Zodra ze de hete wax uitsmeert, voel ik toch weer wat zenuwen opkomen. Mijn pijngrens ligt redelijk hoog, maar het lijkt me toch geen pretje. Maar Liz weet me goed af te leiden door veel vragen te stellen en dan blijkt het allemaal wel mee te vallen. Het is weliswaar niet pijnloos, maar het is goed uit te houden. Na twintig minuten sta ik alweer opgelucht buiten.

Resultaat

Na afloop is het onthaarde gebied nog wat rood en branderig, maar dit gaat snel over. Het resultaat is super. Helaas blijven de haren niet zo lang weg als ik gehoopt had. Na twee weken beginnen ze toch weer terug te groeien. Liz verzekert me dat het haar na een aantal behandelingen steeds langer weg zal blijven.

Beoordeling

Ik ben zeer tevreden over Liz. Ze is enthousiast en heel professioneel. Haar behandelruimte ziet er keurig uit en ze zorgt ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Bovendien viel de prijs me ook erg mee. Een Brazilian wax kost dertig euro bij haar. Voor mij als student zelfs maar vijfentwintig. Meestal betaal je hier al snel veertig euro voor.

Het resultaat was goed, maar de haren bleven niet zo lang weg als ik gehoopt had. Inmiddels heb ik een tweede behandeling gehad en ik merkte dat het iets langer duurde voor het haar weer terug kwam. Toch ben ik inmiddels helemaal om. Ik blijf zeker doorgaan met haar behandelingen. Liz krijgt van mij dan ook een 9! 

www.professionalwaxing.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in