Restaurant La Tâche ligt net buiten Brugge centrum (België). Het restaurant heeft reeds twee koksmutsen in de Gault Millaut ontvangen, en wekt dus hoge verwachtingen op. Aan de hand van deze objectieve beoordeling kunt u zelf vaststellen of deze verwachtingen al dan niet ingevuld worden. 

Adresgegevens

Restaurant La Tâche
Blankenbergsesteenweg 1
8000 Brugge
België
Telefoon: 0032 50 68 02 52
E-mail: info@latache.be
Website: www.latache.be

Entree van het restaurant

Het restaurant ligt op een drukke weg, waar op dit moment wegwerkzaamheden aan de gang zijn. Doch, dit belemmert potentiële klanten niet om het restaurant te bereiken. Parking kunt u eenvoudig en gratis vinden op de parkeerplaats van de supermarkt naast het restaurant. Het restaurant is gevestigd in een herenhuis (bouwjaar 1952) in art-decostijl. Gasten worden ontvangen in de imposante hall. Van daaruit wordt u door de gastvrouw begeleid naar uw tafel. 

De Kaart

U heeft de mogelijkheid om à la carte te eten (keuze uit zes voorgerechten en vijf hoofdgerechten). U kunt ook opteren voor een meerkeuzemenu, een zakenlunch of het menu 'Carte Blanche'. Wij kiezen voor het menu 'Carte Blanche' (75,00€ per persoon). Bij dit menu weet u vooraf niet wat u krijgt, dit wordt door de chefkok bepaald. U weet enkel dat er een vijfgangenmenu aankomt, inclusief aangepaste wijnen. We laten ons bij deze dus verrassen. 

Het opnemen van onze bestelling

Een vriendelijke ober komt ons de dagsuggesties doorgeven, en vraagt of we reeds iets wensen te bestellen. De wachttijd tussen binnenkomen en opnemen van de bestelling is niet te lang, maar toch voldoende om de keuze te kunnen maken. We bestellen alvast een aperitief en het menu 'Carte Blanche'.  Meteen wordt alle bestek op tafel correct aangepast. Water en brood komen ook meteen tevoorschijn. 

Aperitief

Het aperitief (een Kirr Royale) wordt op een correcte temperatuur geserveerd. We krijgen hierbij ook reeds een prachtig ogend en smakend hapje van het huis aangeboden.

De maaltijd

We ontvangen achtereenvolgens een eerste voorgerecht (scampi), tweede voorgerecht (tongfilet) en hoofdgerecht (duo van hertekalf). Dit alles wordt met aangename wachttijden tussendoor geserveerd, zodat er ook even tijd is om gezellig bij te praten en even op adem te komen. Deze gerechten (gebaseerd op de Franse keuken) ogen en smaken voortreffelijk. Bij ieder gerecht wordt ook telkens een hiervoor geselecteerde wijn geserveerd (die trouwens ook tussendoor gretig bijgevuld wordt). Bij het serveren van elke nieuwe wijn krijgen we ook telkens een uitleg hierover (smaak, bouquet en de reden waarom deze wijn gekozen is voor dit gerecht) door de ober/sommelier. 

Kaasschotel

Dan is het tijd voor een kaasschotel. De ober komt met een grote schotel met perfect gerijpte kazen. U kunt kiezen van welke soorten u een stukje wenst, zoveel u wenst. U krijgt ook nog een schoteltje met brioche-toast, boter, confituur, druiven, enzovoorts. Ook hier wordt een bijpassende wijn geserveerd.

Nagerecht

Dit heerlijke diner wordt afgesloten met een heerlijk zoet nagerecht (trio van kokosnoot). Hier wordt ook meteen koffie met versnaperingen bij geserveerd. 

Eindoordeel

Mijn eindconclusie is dus dat bij dit restaurant het volledige plaatje klopt. Zowel het pand, het interieur, de bediening als de keuken scoren hier ontzettend sterk. Dit is zeker een aanrader voor een romantische avond met z'n tweeën, of voor al uw zakendiners. Als u uw partner wilt imponeren, kun u dit in dit voortreffelijke restaurant zeker! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in