De Pelgrimscode is een indrukwekkende tocht door Klein-Azië en het Midden Oosten! Van Istanbul tot aan Jeruzalem! Dit nieuwe programma is interessant, informatief, amuserend en spannend!

Donderdag 11 november was de eerste uitzending van "De Pelgrimscode".

Dit programma van de Evangelische Omroep is een zoektocht van tien bekende Nederlanders naar een schat van €15.000
De schat kan men alleen vinden door delen van de code te ontrafelen. Om nieuwe informatie te bemachtigen, strijden de tien deelnemers in twee groepen tegen elkaar via opdrachten. Deze opdrachten zijn zeer gevarieerd. Moesten de BN'ers in de eerste aflevering nog tien paar Turkse voeten wassen, in de tweede aflevering werd er o.a. 'kruis-gedoken'.

Waar speelt het zich af?

Zoals in de inleiding al gezegd speelt het programma zich af in Turkije (Klein-Azië) en gaat het verder via Syrië naar Israël.
De Pelgrimscode begint in Istanboel (gesticht als Byzantium en later bekend als Constantinopel)
De omgeving waarin de tocht zich afspeelt is erg indrukwekkend. Istanboel is een prachtige stad met veel mooie oude gebouwen en een grote schat aan cultuur en historie. In de tweede aflevering vertrekken de negen kandidaten naar Cappadocië, een prachtige streek, rijk aan grotten. Aangezien er nog maar twee afleveringen zijn geweest is er verder nog weinig te zeggen over de omgeving.

Hoe gaat de tocht?

De Pelgrimscode gaat over een groep beginnend met tien personen. Aan het begin van elke aflevering worden er twee teams gemaakt. Deze teams moeten samenwerken om de opdrachten het snelst te voltooien. Een team dat als eerste een opdracht voltooid heeft een vrijstelling. Dit houdt in dat geen van de personen in het team kan naar huis worden gestuurd. Verder krijgen deze kandidaten extra informatie wat betreft de code die ze nodig hebben om de schat te vinden.
Het verliezende team krijgt een extra opdracht waarin ze individueel tegen elkaar spelen. De verliezer van deze opdracht moet terug naar Nederland. Om u alle kijkplezier te gunnen, ga ik niet vertellen wie er tot nu toe afgevallen zijn.
Uiteindelijk is het vinden van de schat ook een individuele wedstrijd, maar één persoon wint de schat. Deze schat van €15.000 gaat overigens naar een goed doel!

Waarom zou u moeten kijken?

Allerreerst is het een ontzettend amuserend programma. Een leuke groep kandidaten die zeer fanatiek zijn en positief met elkaar omgaan. Verder vind ik persoonlijk ook de omgeving waarin het zich afspeelt, de setting, heel interessant en mooi. Je ziet echt veel van de omgeving en cultuur in o.a. Turkije. Ook wordt er vaak kort uitleg gegeven bij belangrijke gebouwen in bijv. Istanboel. Informatief is het dus zeer zeker ook! De opdrachten die de kandidaten moeten uitvoeren zijn grappig, varierend en intensief. Het is een programma van de Evangelische Omroep, wat betekent dat er ook enigzins op het christendom ingegaan wordt (hetgeen qua cultuur een grote rol speelt in het Midden Oosten , dus dat hoeft u niet te verbazen). Verder dien ik hierbij op te merken dat een van de kandidaten, Esmaa Alariachi, een moslima is. Een evangeliserend programma is het totaal niet, het gaat om het amusement! Een echte aanrader! Elke donderdagavond om 8.30 op Nederland 1! Kijken dus!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in