Op zich zou het kunnen dat de Maya's gelijk hadden en dat de Aarde met een ramp van kosmische omvang geconfronteerd wordt in 2012. De Aarde zal in dat jaar ieder geval niet worden vernietigd door wat dan ook, tenzij de Zon zou ontploffen. Dat kan wel, maar dat gebeurt niet. De Zon is daar nog veel te jong voor.

Maya's misrekening.

Ik denk zelf dat de Maya's er een paar jaar naast zitten. Er komt namelijk wel iets op ons af en het heet Apophis. Die naam is afgeleid van 'Apep' wat een Egyptisch woord is voor 'verwoester'. Apophis is een asteroïde die in 2029 zeer dicht langs de aarde zal scheren. In 2036 en 2068 komt-ie nog een keer langs. In ieder geval komt dit brok puin uit de ruimte zo dichtbij (32000km) langs dat hij met het blote oog zichtbaar zal zijn in Europa, Afrika en West-Azië.

Millennium paniek is er niks bij.

De paniek en angst die de wereldpers in 1999 bezig hielden zullen verbleken bij de berichtgeving over deze 'Aardscheerder', zoals zulke ongenode gasten ook wel worden genoemd is de astronomie.

Apophis.

Waar hij vandaan komt en hoe hij is ontstaan is een raadsel. Wat we al wel weten is dat Apophis een joekel van een asteroïde is van 400 meter lengte: dat is langer dan bijvoorbeeld de Eiffeltoren hoog is. De doorsnede van dit brok ruimtepuin is 270 meter. Al met al een aardig stukje steen.

ESA en NASA.

De European Space Agency denkt dat de kans op een inslag op Aarde bijzonder groot is. Rusland overweegt inmiddels om een ruimteschip te bouwen en te zijner tijd in de richting van Apophis te lanceren om te trachten de ramkoers van dit ruimte object zodanig te wijzigen dat het gevaar kleiner wordt. Volgens de NASA zal dit echter geen effect hebben.

Heel normaal.

Heeft dit bericht iets paranormaals? Nee, in het geheel niet. Het heeft zelfs niets abnormaals, want kometen en asteroïden komen bij bosjes langs. Alleen is Apophis wel een serieus te nemen dreiging. En 2029 lijkt nog ver weg. Maar dat vonden ze in 1991 van het jaar 2010 ook…..

Geloof je het niet? Tik dan maar eens Apophis in op Google!


http://paranormaalcafeoosterhout.web-log.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in