Vaak denkt men dat Bullterriërs gemene honden zijn. Mijn hond heet Truus en is de liefste hond van de wereld. Graag wil ik jullie laten zien dat een Bullterriër juist erg lief is.

''Dat is een stomme hond'', ''Dat is een gemene hond'', ''Dat is een gevaarlijke hond'', ''Dat lijkt wel zo'n vechhond.''

Geen verstand

Deze dingen krijg ik vaak te horen als ik samen met mijn hond over straat loop. Met een grote boog lopen de mensen om ons heen omdat ze bang zijn voor mijn hond. Kwispelend kijkt ze me vragend aan,  ''Waarom zijn die mensen bang voor mij?''

Deze mensen, zijn mensen die totaal geen verstand hebben van de Bullterriër. Ik ben het met ze eens dat ze er gevaarlijk uit kan zien. Een gespierde hond met grote tanden, die er intimiderend uit kan zien. Toch zijn deze honden erg lief. Het zijn zelfs schoothonden. Blij is ze elke keer weer als ik binnen kom. Ze springt tegen me aan om me te bedanken dat ik weer thuis ben.

De opvoeding

Je krijgt een hond niet gemeen, als je deze met liefde opvoedt. Oordeel niet over het uiterlijk van een hond, omdat ze er toevallig gevaarlijk uit ziet. Truus gaat net als andere honden zitten als je dit vraagt. Ze reageert niet op andere honden en komt als je haar roept. Het belangrijkste is dat ze erg goed overweg kan met kinderen. Ze is erg zorgzaam en waakzaam, wat haar erg siert als hond. Niet alleen Truus, maar alle Bullterriërs staan bekend om dit karakter. Toets in Google eens het ras in en je zult zien wat voor lieve honden dit zijn.

Bescherming

Dat ze erg zorgzaam zijn kan wat mij betreft alleen beaamd worden. Bullterriërs komen lekker bij je liggen en beschermen je tegen indringers. Ze is daarnaast erg actief en is gebaat bij veel kilometers door de bossen of een lange wandeling door de duinen of op het strand. Ze bedankt je dan met een grote lik in je gezicht.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in