Nadat mijn man was gestopt met roken, begon hij bepaalde snoepjes te eten. Ze hadden dezelfde kleur als de kaarsen, die bij ons op de bar stonden. Voor de grap maakte ik van kaarsevet een paar kopietjes met de bedoeling hem te plagen.

Gestopt met roken en dan?

Als men met roken stopt, zoeken de meeste mensen compensatie. Tegenwoordig zijn lollies erg in trek. Ook kauwgum eten of veel water drinken zijn methodes. Verstandig en handig is het om een nicotinevervanger te nemen.

Lukt het niet zo goed, dan kun je hulp zoeken en adviezen krijgen.

Roken is slecht voor de gezondheid. Dat weet iedereen, maar ermee stoppen is geen sinecure. Je kan er flink chagrijnig van worden. Soms kan het echter ook op de lachspieren werken.

Een gevolg van snoepen

Nadat mijn man met roken was gestopt begon hij snoepjes te eten. Butterscotsch snoepjes uit de beroemde ronde blikjes met wit poedersuiker vond hij het lekkerste.

Bij ons op de bar stonden kaarsen in dezelfde kleur en op een avond kwam ik op het idee van het kaarsevet wat namaaksnoepjes te maken. Samen met een paar vaste klanten was dat in een oogwenk gebeurd en we hadden al behoorlijk voorpret over wat zijn reactie zou zijn.

Daarna pakte ik het bewuste blikje stiekem weg, deed de nepsnoepjes er bij en schudde het flink heen en weer. Het resultaat was verbluffend. Je kon de echte bijna niet van de onechte onderscheiden. De stemming steeg bij alle ingewijden.

Op dat moment kwamen er drie studenten binnen en in een opwelling bood ik de jongens een snoepje aan. Ze accepteerden het aanbod en namen er alledrie één.  Van de laatste wist ik zeker dat hij een namaakexemplaar had genomen en ik verwachtte een reactie, maar hij vertrok geen spier. Nadat hij een slok van zijn bier had genomen mompelde hij echter: 'Wat smaakt dat bier hier vreemd.'

Wij hadden hem zo onopvallend mogelijk geobserveerd en of we wilden of niet, stuk voor stuk proestten we het uit van het lachen.

Hoe mijn man later op de nepsnoepjes heeft gereageerd kan ik me niet meer herinneren, maar dit voorval is me nog altijd bijgebleven.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in